Prijsuitreiking Stichting Steengoed Goirle

ingevoerd op 18-06-2018

Tijdens de voorjaarsmarkt ‘Lentement’ was ook Stichting Steengoed Goirle present met een promotiekraampje. Naast de prachtige monumentenkaarten, -boekjes en -kwartetspellen, die voor een speciale prijs te koop werden aangeboden, was ook een leuke prijs te verdienen door het raden van het juiste aantal steentjes. Inmiddels heeft de prijsuitreiking plaatsgevonden.

Promotiekraampje

Met Fons Smits achter de kraam en de dames Laura Remijsen en Annemarie van Amersfort vóór de kraam, was het een gezellige happening en de regenbuien, die tussendoor een paar keer vielen, mochten de pret niet drukken. Vele geïnteresseerden werden door de dames aangesproken en gingen uiteindelijk met een prachtig monumentenboekje naar huis. Een onmisbaar boekje bij het fietsen of wandelen in gemeente Goirle.

Prijsuitreiking

Een met legoblokjes gevulde vissenkom fleurde het promotiekraampje op. Diverse personen waagden een gokje door een briefje in te vullen met het aantal geschatte steentjes in de kom. Uiteindelijke winnaar werd Eric Hultermans, eigenaar van autobedrijf HTS in Goirle. Vorige week mocht hij zijn prijs, die bestond uit een heerlijke fles Prosecco, een monumentenboekje en kwartetspel, in ontvangst nemen.

Naamsbekendheid

Stichting Steengoed Goirle gaat haar naamsbekendheid vergroten en zal daarom wat vaker bij allerlei evenementen in het centrum en in de plaatselijke media zichtbaar zijn. Elke maand wordt voortaan een ‘monument van de maand’ in het Goirles Belang in het zonnetje gezet. Deze maand is gekozen voor het herenhuis aan de Kerkstraat 6 in Riel.

Steengoed Goirle adviseert en informeert iedereen die betrokken is, of zich betrokken voelt, bij monumenten en andere cultuurhistorische zaken in Goirle en Riel. De stichting stimuleert meer betrokkenheid en binding onder de bewoners van gemeente Goirle en zet zich doorlopend in voor het behoud van alle zaken die onderdeel uitmaken van het historisch erfgoed.

Naast voorzitter Virginie Mes, zijn ook penningmeester Wik van Berkel, secretaris Annemarie van Amersfort en bestuursleden Joost Mols en Fons Smits druk doende om de belangen op het gebied van alle monumenten en cultuurhistorische zaken in Goirle en Riel te behartigen.

Naast het bestuur maken ook drie werkgroepen (Activiteiten, Communicatie & PR en Projecten) deel uit van de stichting, waaraan nog enkele vrijwilligers hun onbezoldigde bijdrage leveren.

 

Meer informatie is te lezen op www.steengoedgoirle.nl

St. Steengoed St. Steengoed
IMG_2405 IMG_2405
IMG_2421 IMG_2421