Goirle zingt ook Queen tijdens MidZomer Festival

ingevoerd op 22-05-2018

De organisatie van het MidZomer Festival heeft het programma rond. \

Op vrijdagavond 15 juni opent het muzikale weekeinde met Goirle Zingt, de Queen Tribute is de hoofdact op zaterdag 16 juni en op zondag 17 juni staat op het Kloosterplein in Goirle een publiekswinnaar in de hoedanigheid van Lucky Nine.

Toegang gratis.

Goirle Zingt heeft dit jaar het thema #GoetFaut#. De Ley River Bigband, Coverband Blast, Popkoor Zo, Ladies First, Muziektheater Leediez en de Vrolijke Noot staan op het podium met ´goet-faute meezingers´. Van de toeschouwers wordt verwacht dat ze zich aanpassen aan het repertoire en aan de kleding van de presentatoren Mark van Amelsvoort, Roy van Gils en Bart Melis. Het wordt een sfeervolle meezingavond, herkenning leidt  vanzelf tot een groot, enthousiast Kloosterpleinkoor.

Zaterdagavond gaat de aandacht uit naar de Break Free Queen Tribute Show. De band komt uit Italië en is volgens de Queen-kenners een van de beste Queen-vertolkers in Europa. “Na vorig jaar met de Michael Jackson Tribute voert tijdens de Tribute Night ook dit jaar kwaliteit de boventoon”, zegt MidZomer Festival-voorzitter Fons van Dijck. Het programma van ‘Freddy Mercury’ en zijn band, waaronder ook strijkers, wordt vooraf gegaan Jake en Elwood met een Blues Brothers Show.

Zondagmiddag heeft de organisatie Lucky Nine gecontracteerd. De band komt uit Asten en was tijdens The Clash of the Coverbands in Paradiso (Amsterdam) de winnaar van de Publieksprijs. “Covers, zoals covers behoren te klinken”, kijkt Van Dijck vooruit. Het programma omvat op zondagmiddag ook een optreden van de Back-up Band, bekend van de Muziekfabriek en er is wederom een Dorpshap. De Jeugd kan zich vermaken op een springkussen en in een zandbak. Het festival is gratis toegankelijk en het Kloosterplein in het hart van Goirle krijgt een sfeervolle aankleding.

 

 

2018  05 Pers MidZomer Festival 2018 05 Pers MidZomer Festival
IMG_5755 IMG_5755