Raadsuitzendingen via de LOG

ingevoerd op 22-04-2018

‘Vroeger’ had de LOG een eigen regiewagen, van waaruit de vergaderingen van de gemeenteraad werden uitgezonden. Enkele jaren geleden heeft de raad besloten tot de aanschaf van een eigen camerasysteem, waarmee de raadsvergaderingen worden uitgezonden via social media. De kwaliteit van die opnames is voor uitzending op tablets geschikt.

Omdat veel mensen toch nog graag op een ‘echt’ TV-scherm willen kijken neemt de LOG die voor de tablet bedoelde signalen over, maar voor uitzending op TV zijn die signalen niet goed. Dat leidt tot onvoldoende beeldkwaliteit op TV.

Eerder heeft de raad besloten tot een andere werkwijze, waardoor er meer raadsvergaderingen komen en die zijn wat betreft aanvangstijden wat moeilijker te voorspellen. Omdat er veel gesproken zal worden tijdens de beeldvormende bijeenkomsten, is het ook de vraag of de raadsvergaderingen zelf nog veel interessante stof opleveren voor uitzending.

Het bestuur van de LOG heeft daarom - in afstemming met de raadsgriffier - besloten om de raadsvergaderingen vooralsnog niet meer uit te zenden.

Het bestuur van de LOG ziet het kritisch volgen en duiden van het democratische proces, zoals dat speelt in de gemeenteraad, als een belangrijke taak van een lokale publieke omroep. Zij onderzoekt daarom de mogelijkheid van een vernieuwd en vernieuwend politiek programma, waar graag naar wordt gekeken en geluisterd.

 

Namens het bestuur van de LOG

Wil van der Kruijs, voorzitter

LOG LOG