NK Streetrace Goirle: Sven Nijs en Mario de Clercq aan de start

ingevoerd op 08-04-2018

De organisatie heeft 6 bekende Belgen toegevoegd aan de wedstrijd met ex wielerprofs. Een onderdeel in het programma van het NK Streetrace. De wedstrijd staat onder grote belangstelling van het publiek. In totaal zullen er 30 oud profwielrenners aan de start verschijnen voor een zinderende wedstrijd op de mountainbike. Sinds vandaag is bekend geworden dat ook Sven Nijs aan de start staat op 21 mei, 2e Pinksterdag. Nijs is de meest getalenteerde veldrijder ooit met een bijzonder groot technisch vermogen. Hij won bijna 300 wedstrijden en werd 2 maal Wereldkampioen veldrijden. Daarnaast is Nijs 5 voudig Belgisch Kampioen veldrijden en ook nog eens 5 voudig mountainbike Kampioen van Belgie. Naast Sven Nijs zal ook 3 voudig Wereldkampioen Mario de Clercq op de mountainbike het parcours trotseren. Ze willen het de Nederlanders moeilijk gaan maken in Goirle want ze nemen nog enkele zand specialisten mee, waaronder Sven Vanthourenhout, Rob Peeters en Bart Aernouts. Met deze Belgische formatie zullen ex-toppers uit Nederland als Gerben de Knegt, Rudi van Houts, maar ook Erik Breukink, Michael Boogerd, Gert Jacobs en Richard Groenendaal rekening moeten gaan houden.
 NK Streetrace Dames en Heren?: De Streetrace gaat zijn 8e editie vieren met weer een Nederlands Kampioenschap. Voor de 3e keer zal Goirle zich opmaken voor het een spannende strijd tussen de beste mountainbikers uit Nederland. De winnaar/winnares zal gehuld worden in de officiële NK trui en het Wilhelmus zal klinken. Maar daarvoor zullen ze wel elke ronde de 18 meter lange zandbak moeten doorkomen. Tevens zullen de hoge brug en o.a de houten kombocht voor de nodige spanning zorgen. Kortom het parcours ligt vol met hindernissen en zal dwars door het centrum gaan. Wie worden de nieuwe kampioenen…?
Kidsrace?: We verwachten weer een enorm startveld tijdens de Kidsrace. Alle kinderen uit de regio vanaf basisschool groep 3 t/m 8 kunnen deelnemen. Vorig jaar reden er 128 kinderen op een speciaal aangepast parcours hun kampioenschap van het jaar.
 Entertainment?: Naast alle wedstrijden zijn er ook diverse optredens op het Kloosterplein. Na Gebroeders Ko en Roy Donders haalt de organisatie dit jaar Snollebollekes en Frank Smeekens naar Goirle.
 
Voor het complete programma en meer informatie verwijzen wij u graag naar onze website:
http://www.streetracegoirle.nl/