Rondje Kunst op zaterdag 7 en zondag 8 april

ingevoerd op 30-03-2018

Bezoekers van Het Rondje Kunst  trekken weer door Goirle en Riel

Het 1e weekend na Pasen kunt u kunstenaars in Goirle en Riel persoonlijk ontmoeten. Zij doen voor u hun huis- of atelierdeur open en kunnen u van alles vertellen over hun werk als kunstenaar. En natuurlijk kunt u ook hun kunstwerken aan de muur, op een sokkel,  op de schouw of in de tuin bewonderen.

Het Rondje Kunst wordt voor de 18e keer georganiseerd door de stichting Theaterwerkplaats ?t Schellinkje. Jeanne en Peter van Midde  zijn de initiatiefnemers van het Rondje Kunst en zij hebben hun geesteskind in die 18 jaren volwassen zien worden.

Er kwam steeds meer publiek dat met veel plezier van de aangeboden  kunst genoten. Vele mensen hebben in de afgelopen jaren hun bijdrage geleverd.  Fotogroep Den Dubbele Klik zet zich al jaren in om het informatieboekje te vullen met foto?s van de deelnemers en voor de expositie in het CC Jan van Besouw. En dit jaar is ook in in de Leybron te Riel dezelfde expositie  waarvoor vooral Joop Tates zich heeft ingespannen. 

Tot 2016 was het eerste  weekend van oktober de vaste datum. Maar rond deze tijd werden er in het centrum van Goirle  steeds meer aktiviteiten georganiseerd. Daarom leek het een goed idee om het dit jaar eens in het voorjaar te organiseren. Mogelijk zal het de komende jaren ook zo blijven. Want  daarna kunnen wij en ook de deelnemers met een gerust gevoel van de zomer genieten en op vakantie gaan.

In het weekend van 7 en 8 april kunt u in het CC Jan van Besouw  een informatieboekje kopen met de eigen tekst, het adres en de foto van alle deelnemers. Ook vindt u hierin een plattegrond van Goirle en Riel met de deelnemers er op aangegeven.  Een expositie van hun foto?s helpt u wellicht met het maken van uw eigen Rondje Kunst.

Alles even op een rijtje:

Het Rondje Kunst wordt dit jaar gehouden op zaterdag 7 en zondag 8 april 2018.

Tussen 12.00 en 17.30 uur bent u welkom bij de kunstenaars in Goirle en Riel.

Op die tijden zijn ook infoboekjes verkrijgbaar in de foyer van het CC Jan van Besouw, Thomas van Diessenstraat 1 in Goirle. 

Koopt u een boekje dan maakt u ook kans eigenaar te worden van een kunstwerk, gemaakt door Jacqeline Schenkels, een van de deelnemende kunstenaars. Een foto-expositie van de kunstenaars is te zien in de foyer van het CC Jan van Besouw en in de Leybron in Riel.

2018_003_Rondje_Kunst_Anja_van_Unen 2018_003_Rondje_Kunst_Anja_van_Unen
2018_005_Rondje_Kunst_Twan_van Schijndel2 2018_005_Rondje_Kunst_Twan_van Schijndel2
2018_016_Rondje_Kunst_Anita_Dielen 2018_016_Rondje_Kunst_Anita_Dielen