Boktor speelt LEAR

ingevoerd op 29-03-2018

Boktor is een theatergroep die voorstellingen maakt waarbij amateurspelers gekoppeld worden aan een jonge, dan wel net-afgestudeerde maker. Kwaliteit, onderzoek en experiment staan hierbij voorop. Boktor is inmiddels een begrip in Goirle en omstreken. 

Zomer 2014

Goirlenaar Mike van Amelsfoort studeert af aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten als docerend theatermaker. Naast dat hij zelf wil spelen en veel wil maken, heeft hij één helder doel voor ogen: het opzetten van een bijzondere theaterclub met gepassioneerde spelers en jonge makers. Een plek waar talenten elkaar ontmoeten, er ruimte is voor experiment en waar iedereen, ongeacht leeftijd of ervaring een rol mag spelen. Niemand is ’de derde boom achterin’. Zo ontstaat onder zijn bezielende leiding ’Boktor Theater’.

Wat gaat Boktor dit seizoen brengen?

Boktor speelt dit seizoen Lear naar de bewerking van Tom Lanoye.

Waar Shakespeare het rijk van een oude koning verdeelt onder zijn drie dochters, is voor Boktor 6 door Hilde van Uden, in 2016 afgestudeerd aan de Academie voor Theater van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK), gekozen voor een internationaal opererend familiebedrijf, geleid door ’Leading Lady Lear’. Hilde van Uden is als maker van Boktor 6 vanaf 12 september aan de slag met een groep enthousiaste spelers. Op 30 maart en 1 april a.s. wordt dit stuk ten tonele gebracht in de theaterzaal van Jan van Besouw in Goirle.

En waar gaat Lear dan over?

Onder de leiding van ’Leading Lady Lear’ is een internationaal opererend bedrijf uitgedijd tot een concern van onvoorstelbare proporties. Aan de vooravond van een economische crisis verdeelt zij het bedrijf geheel onverwachts onder haar drie zonen. In ruil verlangt ze een eed van liefde en dankbaarheid. De jongste zoon weigert. De gevolgen zijn niet te overzien.

Lear vertelt het verhaal van een oud geworden captain of industry die het zicht op de realiteit volledig kwijtraakt. Die zich vastbijt in een strijd met het bedrijf, haar zonen en schoondochters, maar vooral met zichzelf. Begonnen als gerespecteerde zakenvrouw, eindigt ze - versleten, dementerend en doodsbang - aan de rand van de afgrond. Lear toont ons de mens op zijn eindpunt, beroofd van wat een moeder aan grootste rijkdom kán bezitten: een kind dat van haar houdt.

Benieuwd naar dit verhaal?

Kom dan deze eigentijdse uitvoering zien en beleven op:

Vrijdag 30 maart om 20.30 uur of op zondag 1 april 2018 om 15.00 uur in het Jan van Besouw in Goirle. Kaarten zijn online te koop via www.janvanbesouw.nl

Voor meer informatie over Theatergroep Boktor en de voorstelling LEAR, ga naar

www.boktortheater.nl of bezoek onze Facebook-pagina

https://www.facebook.com/theatergroepboktor/

boktor1 boktor1
boktor2 boktor2
boktor3 boktor3