Maak't Buiten Beter Zonnige Boomfeestdag met kinderen van Den Bongerd

ingevoerd op 24-03-2018

Op woensdag 21 maart, van 9.30 - 11.00 uur, hebben kinderen uit groep 5 van basisschool Den Bongerd de eerste witte berken bij de kruising Turnhoutsebaan-Rillaersebaan geplant. Samen met wethouder Harry van de Ven zorgden ze voor een mooie, gastvrije entree van onze gemeente.   
 
Berken De kinderen plantten de berken op de met heide aangeplante wallen. Deze berken brengen samen met de heide een hommage aan de Regte Heide. Want de heideplanten komen hiervandaan: ze worden via een unieke transplantatiemethode aangebracht, in samenwerking met het Brabants Landschap. Wethouder Harry van de Ven: ”Zo ontstaat er een gastvrije entree van de gemeente. Met de bomen die we op deze Boomfeestdag plantten wordt het kruispunt mooi afgewerkt.”
 
Klimaat Ieder jaar vieren we Boomfeestdag op de derde woensdag van maart. Aangezien dit samenvalt met de gemeenteraadsverkiezingen, hebben veel gemeenten dit feest een week vervroegd. ”Maar wij vonden het een prima combinatie, want in de verkiezingsprogramma’s is er ook volop aandacht voor duurzaamheid en klimaat. Als kinderen dan helpen bij de aanplant van deze berken, dan leren ze de waarde en het belang van bomen zien voor een gezond klimaat. Samen maken we ’t buiten beter!”

boomfeestdag 1 boomfeestdag 1
boomfeestdag 2 boomfeestdag 2