Actie Blue Monday Wandeling in Goirle

ingevoerd op 01-01-2018

Maandag 15 januari 2018 is het weer Blue Monday. Dan organiseren Jeannette van Hoek en Varno Morseld, de MIND Blue Monday wandeling in Goirle (N-Br.). De afstand is ongeveer 4 km.
Op deze – volgens de Britse psycholoog Cliff Arnal -  meest troosteloze dag van het jaar vinden er in ons land verschillende acties plaats op uitnodiging van de Depressie vereniging. Depressie is een complexe aandoening. Wetenschappers denken dat een combinatie van biologische, sociale en psychische factoren een rol spelen bij het ontstaan ervan. Mind, een initiatief van Landelijk Platform Psychische Gezondheid, Fonds Psychische Gezondheid/ Korrelatie, vraagt aandacht voor psychische klachten. Ruim 40% van de Nederlandse bevolking heeft ooit psychische klachten gehad.
Op Blue Monday, 15 januari 2018, vinden er runs en walks plaats om dit thema en depressie in het bijzonder  te belichten en om geld in te zamelen. Door mee te lopen en/of te doneren steunen de deelnemers
en donateurs MIND.
Doel
Al het ingezamelde geld van deze Blue Monday Run stelt MIND beschikbaar voor het uitbreiden en ontwikkelen van de supportgroepen van de Depressie Vereniging. In deze groepen vertellen mensen elkaar hoe zij leven met hun depressie. Zo’n groep kan een belangrijke rol (gaan) spelen in iemand zijn of haar leven. Het zorgt voor herkenning en erkenning. En het draagt bij aan herstel. Op dit moment zijn er al bijna 60 supportgroepen in heel Nederland. Om deze supportgroepen te laten bestaan en uit te kunnen breiden, is geld nodig. Voor € 200,- kan een persoon het hele jaar deelnemen aan zo’n groep.
Jeannette en Varno hebben zelf ervaring met depressie in hun omgeving: in de familie en op het werk. Degenen die eraan lijden, zijn echt een tijd, soms jaren ‘ uitgeschakeld’ ; het lukt niet om aan het gewone leven deel te nemen. Als er dan weinig begrip is, wordt het nog zwaarder. Goedbedoelde adviezen als ‘” nou even de schouders eronder zetten, als je het wil, lukt het je wel ” zorgen voor meer afstand. Mensen met depressieve klachten raken niet zelden in een isolement. Deskundige begeleiding en contact met lotgenoten helpen om er bovenop te komen. Ook bewegen is meestal een onderdeel van het herstel. Deze plaatselijke initiatiefnemers willen zich aansluiten bij de landelijke acties en in hun woonplaats voor dit goede doel in beweging komen. Varno is een ervaren natuurgids, o.a. bekend van de Goolse Geheimen en Jeannette is als integraal therapeut en rouwbegeleider inhoudsdeskundige.
Praktische info
- Locatie: Goirle, start op het Kloosterplein, verzamelen vanaf 13.40u.
- Tijdstip: 14-16u.
Honden aan de lijn kunnen ook meelopen. Na afloop is er gelegenheid om na te praten in een van de sfeervolle lokaliteiten aan het Kloosterplein.
- Kosten: een vrijwillige bijdrage, richtprijs 7,50 per persoon, kinderen 3,50.
Aanmelden per mail : Jean.vanhoek@gmail.com of vmorseld@wxs.nl
Voor meer informatie: V.Morseld tel. 013-5347801 en https://wijzijnmind.nl//
Overbodig om te zeggen dat Varno en Jeannette op een mooie opkomst rekenen.
Doneren kan, ook zonder mee te wandelen,

via https://www.doemeemetmind.nl/project/mind-blue-monday-goirle
of door een bijdrage te storten op rekening

NL22RABO0141869240 t.n.v. G.Morseld onder vermelding

Blue Monday Wandeling 15-1-2018.

 

depressie depressie
depressie2 depressie2