Driekoningenzingen op 6 januari 2018 in Goirle

ingevoerd op 24-12-2017

Kerstliedjes zingen met Fortissimo, lampionnenoptocht en juryzingen

Het is weer bijna Driekoningen! Dit jaar op een zaterdag…

Dan organiseert de Heemkundekring De Vyer Heertganghen uit Goirle weer het jaarlijkse Driekoningenzingen. Zoals we dat de laatste jaren met succes hebben gedaan, gaan we ook dit jaar van start met samen kerstliedjes zingen. Vorig jaar was dat wel erg koud op het Kloosterplein. We nemen nu geen risico en gaan zingen met het accordeonorkest Fortissimo in de foyer van het Cultureel Centrum Jan van Besouw. En we starten al om 15:30 uur. Dat kan gemakkelijk op zaterdag!

Lampionnenoptocht

Daarna gaan we om 16:00 uur met een lampionnenoptocht lopen, vanaf het Jan van Besouw via het Kloosterplein en de Hovel, langs de kerststal in de “dorpstuin” aan de Tilburgseweg, en door de Dwarsstraat en de Oude Kerkstraat achterom het Jan van Besouw weer naar binnen! Neem zelf een eigen lampion mee, dat is zeker zo fleurig en gezellig!

Schrijf je in!

Na de lampionnenoptocht gaan we ons gereed maken voor het jaarlijkse jury zingen voor driekoningengroepjes in de foyer. Schrijf je van tevoren om 15:30 uur in met welke groep je komt zingen. Naast een echte beker kun je ook nog mooie prijzen winnen, zoals gezelschapsspellen en leuke speeldingen. In de pauze verteld Ted Deliën een spannend kerstverhaal. Onder het genot van chocolademelk en een eierkoek – waarin weer twee bonen zijn verstopt voor de echte koningen – zal de jury de uitslag bekend maken. Dit jaar doen wederom enkele jeugdgemeenteraadsleden mee aan het jureren. Bravo!

Dus, alle kinderen van Goirle: let op. Kom op zaterdag 6 januari 2018 om 15:30 uur naar de foyer van het Jan van Besouw voor het Driekoningenfeest. Neem een lampion mee, en schrijf je in voor het juryzingen.

Tot 6 januari 2018!

driekoningen driekoningen