Bakertand per 1 januari weer naar Goirle, overeenkomsten getekend

ingevoerd op 21-12-2017

Wethouder Berend de Vries van de gemeente Tilburg en burgemeester Mark van Stappershoef van de gemeente Goirle hebben 20 december de samenwerkingsovereenkomst locatie Bakertand-West ondertekend. Met deze ondertekening is de laatste stap gezet om het gebied Bakertand na 20 jaar weer over te dragen van Tilburg aan Goirle.
 
Wederzijds voordeel Burgemeester Mark van Stappershoef: ”Nu kunnen hier 350 woningen gebouwd worden die stedenbouwkundig passen bij de wijk Boschkens. Verder is onderdeel van de overeenkomst met Tilburg dat Goirle honderd extra woningen mag laten bouwen. Die zetten we in bij de ontwikkeling van de Zuidrand. Ook is het nu mogelijk om de recreatieve kansen rondom de Oostplas te benutten. Zo kan Goirle zich dankzij de Bakertand verder economisch ontwikkelen.”
 
Inmiddels is de Tilburgse raad ook akkoord gegaan met het oprichten van een besloten vennootschap dat de woningbouw in het gebied gaat ontwikkelen. Wethouder Berend de Vries (Wonen en Grondzaken): ”We zijn blij dat er duidelijkheid is voor bewoners en bedrijven in het gebied en Bakertand na 20 jaar weer teruggaat naar onze buren. Niet alleen voor de gemeenten Tilburg en Goirle is dit een goede ontwikkeling, maar ook voor de familie Oerlemans komt er een einde aan een onzekere periode.”
 
Gemeentelijke herindeling De Bakertand hoorde voor 1997 bij Goirle, maar werd bij de gemeentelijke herindeling toebedeeld aan Tilburg. Tilburg had langs de A58 zichtlocaties nodig voor het midden- en kleinbedrijf. Rond de Westplas is dat gelukt (Tradepark 58), maar bij de Oostplas en Bakertand bleef het gebied agrarisch. Inmiddels zijn er andere inzichten en heeft Tilburg meer behoefte aan bedrijventerreinen voor grote productiebedrijven en distributiecentra. Daarvoor zijn inmiddels de bedrijventerreinen Zwaluwenbunders en Wijkevoort in ontwikkeling.  Dit bood ruimte om het gebied Bakertand van de gemeente Tilburg weer aan Goirle over te dragen.  De Provincie ging akkoord en beide gemeenten gingen in gesprek met elkaar over de voorwaarden, wat resulteerde in de samenwerkingsovereenkomst die nu is ondertekend.

’Foto: gemeente Tilburg en Goirle’.

bakertand a bakertand a
bakertand b bakertand b