In Goirle knetteren al jaren de letteren

ingevoerd op 12-12-2017

Leydraden 110 is uit!

Ruim 25 jaar geleden kreeg Goirle er naast allerlei verenigingen een echte Literaire Kring bij. Een paar honderd mannen en vrouwen bleken een zo gerichte interesse in de schone letteren te hebben, dat zij zich verenigden, bereid waren om een geldelijke bijdrage te doneren en blij waren met 4 literaire cafés plus een serieus verenigingsblad.

En nu verschijnt dus kroonjuweel Leydraden voor de 110e keer.

De leden van de Literaire Kring hebben onlangs de keuze gemaakt: wil ik een gedrukt papieren exemplaar of wil ik voortaan een ultramoderne digitale editie en dus wordt een kleine helft Leydraden per e-mail verzonden en een vrijwel even groot aantal gedrukte exemplaren door enthousiaste vrijwilligers in de brievenbus gestopt.

Leydraden is er gratis voor u

Stel, u bent eigenlijk wel geïnteresseerd in het wel & wee der letteren, en vooral: u zou wel es willen lezen wat zo’n Leydraden-editie te bieden heeft, meld u dan bij het secretariaat (secretarisLKG@gmail.com) en u krijgt geheel gratis en voor niks zonder verdere verplichtingen een digitale Ley110-editie via uw mail toegestuurd.

Natuurlijk gaat ook in Goirle de literaire zon niet gratis op. Het bestuur van de KLG hoopt erop, dat deze geste nieuwe leden oplevert, zodat het draagvlak van de Kring wat verbreed wordt, want daar zit de Kring na een kwart eeuw wel op te wachten: hoe meer leden, hoe steviger verankerd in de culturele samenleving.  

Literaire Kring Literaire Kring