Sluitingsrit zomerseizoen WTC de Hellen

ingevoerd op 31-10-2017

Afgelopen zondag was de sluitingsrit, de traditionele afsluiting van het zomerseizoen voor WTC de Hellen. Ondanks de klachten over de zomer was het een mooi seizoen met veel kilometers voor het merendeel van de leden.
Iedere dinsdag en donderdag reden er twee of drie groepen de vaste trainingsrondjes. De woensdagochtend vertrokken er meestal drie groepen arbeidsvrijgestelden voor een rit van zo’n 80km in alle mogelijke windrichtingen. De zaterdagen reden de klimmers over de Posbank, in Limburg, de Voerstreek, de Ardennen of in de Eifel. Nog meer starten er aan de Deel voor een rit door de Biesbos, Kattenbos of een rondje om Eindhoven. We reden mee in een 10-tal klassiekers, we waren actief in Frankrijk in de Vogezen en op de Semaine Federale du cyclisme in Normandië. We reden over de hoogste cols zoals col de Bonnette en de col d’Izoard. We beklommen in Italië de Stelvio en zowat alle mooie cols in de Dolomieten.
Na- en winterseizoen
Nu in het naseizoen is er op dinsdagavond Spinning en op zaterdag wordt er vooral op de ATB gereden. Nu gaan we het winterseizoen in en dan zijn er altijd mensen die de winter blijven doorrijden. We starten dan om 9.00 voor de 27km/u en de 29km/u rijders aan de Deel. Om 9u30 starten de 31km/u rijders aan de kerk in Riel.Tenslotte gaan we op 10 december ook nog naar de Eddy Merckx wielerbaan in Gent op “de piste” rijden. Voor de liefhebbers een mooie afsluiting van het jaar op 10 december. Voorzitter Karin Lokers werd winnaar van het omineuze Hellen klassement en mag zich vanaf nu Hellenrijder 2017 noemen. John van Kollenburg wist voor de 3e keer het hemelklassement op z’n naam te schrijven. Iedereen kijkt nu reeds uit naar de jaarvergadering op 13 november waar de plannen voor het komend jaar gepresenteerd zullen worden.
Dé mooiste veldtoertocht
Één activiteit is in ieder geval geen verrassing, de mooiste veldtoertocht van Brabant op zondag 14 januari. Dat is tevens een mooi moment om kennis te maken met WTC de Hellen omdat het merendeel van de leden er als vrijwilliger actief zijn bij de inschrijving of op de pauze of oversteekplaatsen onderweg.

wtc1 wtc1
wtc2 wtc2
wtc3 wtc3