Tilburgse Revue de TóP 013 werkt aan de voorstelling op één locatie

ingevoerd op 25-10-2017

Deelname 013 Toppers aan en optreden bij Tilburgse Taol Bèttel

De Tilburgse Revue speelt, danst, bouwt, maakt kostuums en resideert voortaan in het voormalige gebouw van ROCTilburg aan de Gershwinstraat. Alle geledingen repeteren daar in een gebouw en dat bevalt uitstekend. De TóP 013 ligt op schema en sprankelt.

Tijdens een avondje ‘ROCTilburg’ wordt al snel duidelijk dat het werken in een gebouw aan dertiende Tilburgse Revue de TóP 013 bij alle disciplines meer dan in de smaak valt. De spelers hebben een ‘eigen klaslokaal’, het ballet heeft een eigen ruimte en dat geldt ook voor de grime, de kostuumafdeling en de decorbouwers. “Veel synergie”, zegt Productieleider Marie-Thérèse Blomme. “Het vergroot de onderlinge contacten, de betrokkenheid bij elkaars werk en overleg is simpel te organiseren.” De deelname van de Tilburgse zangeres/acteur Hind Hakki is een van de voorbeelden van de verjongingskuur, die de Tilburgse Revue ondergaat. Kort na een scene wordt ze in een ruimte naast ‘het klaslokaal’ door de dames van de grime apart genomen. Want: ook de grime repeteert!

Blomme roemt de betrokkenheid van Tilburgse Revue-partner ROC. Ze verwijst daarmee niet alleen naar het gebouw maar ook naar de deelname van ROC-jongeren aan disciplines zoals spel, dans en techniek. Zo worden er filmpjes opgenomen door de afdeling Beeld & Geluid van de opleiding. Maar er zijn ook stageplekken voor ROC-leden. Aan het barretje in de Gershwinstraat, waar alle deelnemers elkaar tussen de repetities elkaar ontmoeten, is ook Theo van Iersel aangeschoven. Hij is van de Stichting Tilburgse Taol. De Tilburgse Revue neemt met het team 013 Toppers deel aan de Taol Bèttel van de stichting. Die Bèttel vindt plaats op 4 november in Midi op de Heuvel. Als omlijsting van die avond is er een optreden van Marco Geboers. Hij zingt een lied uit de Tilburgse Revue de TóP 013.

De TóP 013, de dertiende Tilburgse Revue, staat in januari 2018 in de Grote Zaal van Theaters Tilburg. Vernieuwing leidt naar dertien eigentijdse scenes waarin Tilburg op een bijzondere maar ook actuele wijze wordt belicht. Een kleurrijke setting, multimedia, dans en pakkende muziek zijn de TóP 013-ingrediënten. Herkenbaarheid en humor vormen in de Tóp 013 als vanzelfsprekend de rode draad. www.tilburgserevue.nl

Foto

Ook de grime ´repeteert´:  Ilse Tabbers aan de slag met actrice/zangeres Hind Hakki. (Foto: Willem de Volder)

Persbericht De Tilburgse Revue speelt op een locatie Persbericht De Tilburgse Revue speelt op een locatie