TRAINING SAMENDEMENTIEVRIENDELIJK

ingevoerd op 13-09-2017

Dementievriendelijk ondernemen

Steeds meer bedrijven en organisaties krijgen te maken met klanten die lijden aan de ziekte dementie. Wat betekent dat voor hun dienstverlening? Hoe zorgen zij dat ook deze klanten of bezoekers zich welkom en goed geholpen voelen? De training SamenDementievriendelijk biedt uitkomst.

Herkennen

SamenDementievriendelijk geeft deelnemers nuttige informatie en praktische handvatten voor het omgaan met dementie. Dat is nodig, want veel mensen weten bijvoorbeeld niet hoe ze dementie kunnen herkennen of hoe ze daarmee moeten omgaan. De training is gratis en vindt plaats op 20 september in het leescafé van de Goirlese bibliotheek van 19.30 tot 21.30 uur.

Samen voor dementievriendelijke gemeenschap

Dementie is een ziekte waar we allemaal mee te maken krijgen: als patiënt, als familielid, als bekende, als lid van de sportclub of toneelvereniging, enz. Daarom werken inwoners en organisaties in onze gemeente op allerlei manieren aan een dementievriendelijke gemeenschap. Bijvoorbeeld door te zorgen voor informatie en training.

Over de training

De training is het resultaat van de samenwerking tussen Alzheimer Nederland, de bibliotheek, Samendementievriendelijk.nl en de projectgroep Dementievriendelijke Gemeenschap (DVG) Goirle en Riel. Dementieconsulenten - actief in onze gemeente - verzorgen de training. Het programma is een mix van informatie, uitwisseling en oefening. Afhankelijk van belangstelling en behoefte worden er dit najaar meer trainingen georganiseerd.

Meer informatie

Wilt u als werkgever of werknemer meer informatie over deze training of andere trainingsmogelijkheden voor uw bedrijf of organisatie? Neem dan contact op met de werkgroep DVG Middenstand: info@trendje.nl.

 

Graag inschrijven via goirle@bibliotheekmb.nl.

 

06 Training DVG logo 06 Training DVG logo