Voor Wijkcentra Goirle was de vakantie "facelifttijd"

ingevoerd op 25-08-2017

Stichting Sociaal Culturele Centra Goirle is ook tijdens de vakantie periode actief geweest. In deze komkommertijd zijn we veelal gesloten voor ontmoeting en activiteiten. Dat gaf ons de gelegenheid om eens flink te klussen. Zo heeft  De Wildacker een flinke facelift gekregen en hebben we onze keukenunit in De Deel gebruiksvriendelijker gemaakt.

De Wildacker

Hier hebben we onze grote zaal grondig onder handen genomen, een hele metamorfose in kleur en licht. Nieuwe kleurstellingen zorgen ervoor dat deze zaal mooi opgefrist tevoorschijn komt als ontmoetings-, vergader-, cursus- en oefenruimte, waarbij we zeker niet hebben ingeboet op onze sfeer en gemoedelijkheid. Ook onze gangen zijn van een nieuwe, lichtere kleur voorzien. Zaal 2 en 3 hebben een nieuw kleurtje gekregen en zijn wat strakker ingericht. Daarnaast hebben we flink geïnvesteerd in de verlichting. In de grote zaal hebben we met wat weemoed afscheid genomen van de nostalgische keramische barlampen- uit de jaren zeventig. De gedateerde lampenkappen met trekmechanisme boven onze tafeltjes hebben we echter zonder emotie opgeruimd evenals de plafonnières in de gangen. Naar onze mening draagt deze nieuwe verlichting bij aan de sfeer en warmte van het gebouw. Milieubewust gaan we zo’n 1500 watt per uur minder verbruiken en het bespaart ons zo’n €1000 per jaar aan energiekosten.

De Deel

Het afgelopen seizoen heeft onze oude hobbyzolder een totaal nieuwe uitstraling gekregen. Deze donkere zolder is omgetoverd in een lichte, open ruimte. Hij is voorzien van modern meubilair, wordt daardoor gebruiksvriendelijker en daarom kan deze dienst doen als een multifunctionele zaal, o.a. voor cursussen,  vergaderingen en ontmoetingen. Je herkent deze hobbyzolder niet meer en deze heet dan ook voortaan ”De Verdieping”.

De ruimte is voor een aantrekkelijke prijs te huren, incidenteel of voor een seizoen. Onze entree is door onze vaste huurder de Avonturiers (kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang) ingericht voor hun administratieve zaken. Verder is tijdens de zomervakantie ook de keuken aangepast en de routing daardoor verbeterd. Een professioneel fornuis en een enorme koelvriezer zijn een aanwinst voor de koks en de kookclubs die steeds vaker gebruik maken van deze mooie voorzieningen. Zo gaan Potpourri, ons eetproject en ”De Smaak van Daar” het komend seizoen hier hun kookkunsten etaleren. Een nieuw doorgeefluik gaat de bediening nog eenvoudiger maken.

Nieuwsgierig geworden?

Ook uw vereniging, club of groep heeft de mogelijkheid deze keuken samen met de grote zaal te gaan gebruiken!

Huur ruimten: Beide locaties van de wijkcentra Goirle willen u graag informeren betreffende zalenhuur.

Email adres: zalen@sccgoirle.nl

wildacker de deel wildacker de deel
wildacker1 wildacker1