RCS de Kaaien heeft een bestuurlijke uitdaging

Dringende oproep aan de inwoners van Riel

Buiten is het zomer en geniet ieder van het prachtige weer en een welverdiende vakantie. Tja, en niemand denkt überhaupt aan carnaval. In het Kaaiengat worstelt de vereniging met een ernstig dilemma. Het bestuur is gehalveerd door het vertrek van de voorzitter, Leon Hesselberth, medebestuurders Jeroen Hendrickx en Hartger Visser. Is het geheel verrassend? Nee, er is in de afgelopen twee jaar al naarstig naar invulling gezocht en gevraagd door de organisatie doch het wil niet echt lukken. Het lijkt erop dat niemand te vinden is voor de komende edities en naar de toekomst.

Scheidend voorzitter Leon Hesselberth heeft altijd aangeven de functie maar 5 jaar te willen bekleden en die zitten er op miv september 2017. Een extra jaar zit er niet in daar hij zijn gezinsleven en invulling hiervan prefereert. “ Tis niet dat ik carnaval niet meer leuk vind. Integendeel het is mooi feest wat ieder jaar gewoon moet terugkeren in het straatbeeld van Riel. Het is traditie, cultureel erfgoed en daar moet de gemeenschap zich hard voor maken. Dat is met heel veel dingen zo en dat vergt inzet van vrijwilligers. Het valt en staat hiermee. Ik ben al 36 jaar actief als vrijwilliger/bestuurder bij diverse verenigingen geweest. Met plezier en zonder spijt, maar het kost toch wel wat kruim om hiervoor tijd vrij te maken als je hiervoor volledig wil gaan. Ik zocht naar de juiste drive en passie om als voorzitter door te gaan. Ik heb geleerd dat je niet de populairste of easy oplossing moet kiezen, maar juist degene waar ik en mijn omgeving het gelukkigst van worden. Een moeilijk besluit, maar wel een waar ik volledig achter sta”.

Voor Jeroen Hendrickx en Hartger Visser laat het hun agenda’s niet toe om voor de volle 100% te kunnen inzetten, naast werk en gezin.

Maar hoe nu verder?

Dat is een echt dilemma. De vrijwilligers van de vereniging zijn inmiddels al op de hoogte van de situatie. Bestuurders Ruud van Gils en Ferdi willen door maar geven ook aan dat er een aansluiting moet zijn in de organisatie. Ze redden dit niet in deze formatie.

Vanuit de groep vrijwilligers is er bereidheid om de handen uit de mouwen te steken maar ook hier zijn er te weinig van. Dus zoeken wij nog diversen vrijwilligers en of bestuursleden om een steentje bij te dragen in het organiseren van het carnaval op welke manier dan ook. Is er nog sprake van georganiseerd carnaval het komende jaar 2018?

Die vraag kan alleen beantwoord worden als er een organisatie staat.

Een dringende oproep aan de inwoners van Riel.

“Sta op en maak je hard voor carnaval in het Kaaiengat”. Laat ons weten middels een mail of bel als je interesse hebt voor een gesprek?

 Contact:  secretariaat@rcsdekaaien.nl

0653670425

Bestuur RCS de Kaaien

RCS de Kaaien logo RCS de Kaaien logo