Advies voor vakantiegangers: Spoel bij thuiskomst de kraan eerst 1 minuut door

ingevoerd op 25-07-2017

Brabant Water adviseert vakantiegangers bij thuiskomst de kranen 1 minuut door te spoelen voor vers en betrouwbaar drinkwater.

Kraanwater is een versproduct

Veel Brabanders zijn of gaan binnenkort weer op vakantie. Tijdens hun afwezigheid staat het water in de leidingen in huis soms wekenlang stil. Hierdoor is het water niet meer vers. Ook kunnen leidingen en kranen in huis metalen afgeven aan langdurig stilstaand water. Deze vormen geen risico voor de gezondheid, maar kunnen de smaak en geur van het water wel negatief beïnvloeden. Daarom adviseert Brabant Water iedereen om direct na thuiskomst de kranen minstens één minuut door te spoelen. Dit advies geldt ook voor de douchekop, gevelkraan en de tuinslang.

Voorkom dat het water vernevelt tijdens het doorspoelen

Als de temperatuur in huis oploopt tot boven de 25 graden, groeit de kans op aanwezigheid van de legionellabacterie, die de veteranenziekte kan veroorzaken. Het drinken van water vormt hierbij geen risico, maar besmetting kan wel plaatsvinden door het inademen van waternevel met de bacterie. Via de douche bijvoorbeeld. Daarom is het belangrijk te voorkomen dat het water vernevelt tijdens het doorspoelen. Het advies van Brabant Water: houd de sproeikop van de douche onder water in een emmer of haal het sproeistuk van de kraan.

Veilig en bewust watergebruik tijdens de zomer

Brabant Water geeft via hun website www.brabantwater.nl/zomertips en de sociale media meer tips over veilig en bewust watergebruik tijdens de zomerperiode.

Altijd. Overal. Brabant Water

Brabant Water is het drinkwaterbedrijf dat aan 2,5 miljoen inwoners en bedrijven in Noord-Brabant drinkwater levert. 800 medewerkers zorgen ervoor dat onze klanten altijd en overal in Brabant kunnen rekenen op zuiver en veilig drinkwater. Een verantwoordelijke taak en daar handelen we ook naar.

 

Foto kraan Foto kraan