Drie dagen gratis MidZomer Festival

MidZomer Festival bruist: Gôolse Toppers, tributebands, blues en kinderactiviteiten ngevoerd op 16-06-2017

Het MidZomer Festival in Goirle staat ook dit jaar borg voor drie dagen muzikaal en ander entertainment. Voorzitter Fons van Dijck spreekt over gevestigde waarden, nieuwe en uitgebreide programmaonderdelen en veel kwaliteit. Afspraak: 16, 17 en 18 juni in het hart van Goirle.

Zaterdagavond : Tribute Night

De kwaliteit waar naar hij verwijst schuilt onder meer in de topact op zaterdagavond. “Een fikse investering en een hoop geregel rondom maar dan heb je ook wat”, vat Van Dijck de komst van de Michael Jackson Tribute Show uit Londen samen. “Het is een act die al vele grote zalen in Europa heeft plat gespeeld en we hopen dat ze dat ook op het Kloosterplein in topvorm zijn. Om de Tribute-avond compleet te maken, vult Elvix and The Teddybears het voorprogramma in. “De werelden van de rock en pop/dance komen die avond samen op het prachtig uitgelichte podium op het Kloosterplein.”

Vrijdagavond: Goirle Zingt Dresscode: Bling-Bling!

Traditioneel opent het MidZomer Festival met Goirle Zingt. Tegende achtergrond van de Toppers-setting is het repertoire met zorg samengesteld. “Een balans tussen heerlijke meezingers en pakkende medleys”, lieten de Toppers van Goirle Roy van Gils, Mark van Amelsvoort en Bart Melis zich al ontvallen. “Het wordt ‘over de top’ en schroom niet om je outfitaan te passen aan het thema Bling-Bling.” Een serieuze oproep om de sfeer nog meer in de juiste stemming te brengen. Van Dijck geeft aan dat de opzet met de combinatie van harmonieën Oefening & Uitspanning Goirle, Muziek & Vriendschap Riel, Coverband Blast!, Popkoor ZO! en Vocal Sound onaangetast blijft. “Een vaste waarde waaraan je niet moet sleutelen.” Coverband Blast zorgt na afloop van het zingen voor een afterparty.

Zondagmiddag, Triple B

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Daarom wilde Van Dijck het contact met de basisschooljeugd niet zo maar loslaten. “Voor de kinderzangwedstrijd Sing Along Kids op zaterdagmiddag liep de belangstelling terug. We kiezen nu voor ‘Goal voor Gôôl. Een uitgebreid kinderprogramma op zondagmiddag. Zelfs de voetbaljeugd krijgt spel in de schoot geworpen door de aanwezigheid van de EK-Zone. In samenspraak met de entertainer Peer de Graaf en MainFrame is een gevarieerd gratis spelprogramma samengesteld waaraan de jongste- maar ook de basisschooljeugd veel plezier kan beleven. Er zijn zelfs prijzen te winnen.” De jeugd vermaakt zich vanaf 14.45 uur dan ongetwijfeld met een spellencircuit. Door middel van een stempelkaart kunnen de kinderen volgen of ze alle spelonderdelen van de EK Fanzone en Mainframe hebben doorlopen. Een voorbeeld van spellen zijn een quiz, een spandoek maken, kleuren en selfies maken. Na de start van het spellencircuit sluit Peer de Graafmachine muzikaal naadloos aan met een programma voor volwassenen. Van Dijck weet uit de voorbesprekingen dat ook de ouders/verzorgers van het zondagmiddagprogramma zullen genieten. Peer de Graafmachine beweegt zich met een knipoog tussen rock pop en smart, laten we zeggen: Bewogen, Bevlogen & Beestachtig wild! Daarna is het blues dat er klinkt: de Detonics en Robert Smith Bluesband. Dat zondagmiddag de naam Triple B meekrijgt kan de voorzitter wel uitleggen Buitenspelen, Bands en de derde  B van BBQ verzorgd door Keurslager Van Hest. www.midzomerfestivalgoirle.nl

Programma

MidZomer Festival Goirle, Kloosterplein, Toegang gratis

Vrijdag 16 juni

20.30-00.30 uur: Goirle Zingt

Harmonie Oefening & Uitspanning Goirle, Muziek & Vriendschap Riel, Coverband Blast, De Toppers van Goirle, Popkoor ZO!, Vocal Sound. Afterparty met Coverband Blast!

Zaterdag 17 juni

20.30 - 00.30 uur Tribute Night

20.30 uur: Elvix and TheTeddybears,

22.00 uur The World’s No.1 Michael Jackson Tribute Show.

Zondag 18 juni

14.00 – 19.00 uur: Triple B: Familiemiddag

14.00 – 14.45 uur: Muzikaal kindertheater met Peer de Graaf

14.45 uur: Start kinderspelen

15.00 – 15.45 uur: Peer de Graafmachine

15.30  uur: start dorpsbarbecue

16.00 – 17.30 uur: Detonics

17.30 uur: prijsuitreiking kinderspelen

18.00 – 19.00 uur: Robert Smith Bluesband.

 

(Sfeerfoto Kloosterplein: Jules van Iperen)

PERS MZF sfeer  Foto Jules van Iperen PERS MZF sfeer Foto Jules van Iperen
PERS MZF Detonics PERS MZF Detonics
PERS MZF Peer de Graafmachine PERS MZF Peer de Graafmachine
PERS MZF Toppers PERS MZF Toppers