MidZomer Festival: Goirle Zingt in Toppers-sfeer

ingevoerd op 30-05-2017

Roy van Gils, Mark van Amelsvoort en Bart Melis gaan op vrijdag 16 juni Goirle Zingt extra inhoud geven als de Toppers. Gekleed ‘over de top’ nodigen ze het publiek uit hun mooiste bling-bling-outfit aan te trekken. De heren hebben er zin in om samen met de harmonieën, de koren, het orkest en ´heel Goirle´ invulling te geven aan de meezingavond op het Kloosterplein. Aanvang 20.30 uur.

“Tijdens een van onze vergaderingen werd het geopperd: Waarom geen Toppers-avond, lekker over de top?”, zegt Bart Melis, een van de Goirlese Toppers en lid van de werkgroep Goirle Zingt. “Het biedt vele mogelijkheden van repertoire tot aankleding. Ideaal voor een Goirle Zingt-avond.” Het idee werd omarmd en de uitwerking begon. Het resulteert tijdens het MidZomer Festival in fijne meezingers en medleys. Melis verwacht dat ‘Goirle’ op vrijdagavond extra gaat genieten. “Wij hebben er veel zin in.” Mark van Amelsvoort ziet het Toppers-feest als een ´leuke uitdaging´.  “Ik heb niet één specifiek nummer dat ik graag zing en wil geen nummer kaderen. Juist de diversiteit is leuk.” Behoudens afgelopen jaar is Van Amelsvoort er vanaf de eerste editie bij. “De playlist van Goirle Zingt biedt volop uitdagingen, een keur aan classics en gouwe ouwe.” Roy van Gils staat al vele jaren op het podium bij Goirle Zingt. “Ja, ze hebben het in een ander vaatje gegoten”, lacht hij. “Lekker om het met z’n drieen te doen. Ik heb er veel zin in.” Toppers-repertoire zit er volgens Roy genoeg in het programma. “Vooral het Abba-nummer past bij de glamour en glitter, die de Toppers-avond omvat. Maar ook het nummer van Jan Smit (inmiddels een Topper, red.) sluit naadloos aan bij de sfeer van de avond.” Ook Van Gils roemt de samenwerking op het podium en de wisselwerking met het publiek. “Elk jaar een mooie avond.”Het MidZomer Festival omvat meer dan Goirle Zingt. Op zaterdagavond 17 juni treden Elvix and the Teddy Bears en The Michael Jackson Tributeband op. Zondag 18 juni is het vanaf 14.00 uur Triple B met het kinderprogramma Goal voor Gôol (amusement voor de jeugd uur en kinderspelen met prijsuitreiking om 17.30 uur), Peer en de Graafmachine en de bluesbands Detonics en Robert Smith Bluesband. Tevens is er dan een Dorpsbarbecue. www.midzomerfestivalgoirle.nl

Onder de foto::

Nu nog in dagelijkse kledij maar de Toppers-outfit hangt klaar: van links naar rechts Roy van Gils, Mark van Amelsvoort en Bart Melis.

 

 

 

 

 

 

MidZomer Festival Toppers 2 MidZomer Festival Toppers 2