Rijk Vlaanderen benoemd tot rector van het Mill-Hillcollege in Goirle

ingevoerd op 21-04-2017

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Rijk Vlaanderen benoemd tot rector van het Mill-Hillcollege in Goirle. Op dit moment is hij rector van UniC, eigentijds havo – vwo in Utrecht. Rijk Vlaanderen start na de zomervakantie in zijn nieuwe functie. Hij volgt Carin Zandbergen op die sinds maart 2017 bestuurder is van Xpect Primair in Tilburg.

 

Rijk Vlaanderen (60) is sinds augustus 2015 rector van UniC in Utrecht. UniC biedt vernieuwd havo en vwo onderwijs. Daarvoor was hij vanaf 2010 directeur van Pouwer, school voor praktijkonderwijs in Utrecht.

Hij begon zijn carrière in 1983 bij het CPS als medewerker Onderwijsontwikkeling voortgezet onderwijs. Heeft als docent gewerkt in het onderwijs en in de zorgsector. En hij heeft meerdere project-, advies- en managementfuncties bekleed bij diverse onderwijsinstellingen, onder meer bij Amarantis Onderwijs Groep in Amsterdam

Rijk Vlaanderen heeft diverse studies gevolgd, waaronder de eerste graads Universitaire Lerarenopleiding Godgeleerdheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam, de Leergang Excellente Directeuren van de CBE group en de Leergang Onderwijsmanagement aan de NSO in Amsterdam. Ook is hij is Certified Holocaust Educator, behaald aan Yad Vashem’s International School for Holocaust Studies. 

Daarbij heeft hij diverse trainingen en cursussen gevolgd, onder meer op het gebied van bedrijfsvoering en financiën, coaching en begeleiding en communicatieve- en managementvaardigheden.

Rijk Vlaanderen is 60 jaar, gehuwd en heeft vier kinderen. Hij woont in Tilburg.

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs

Ons Middelbaar Onderwijs, opgericht in 1916, is een vereniging van scholen voor voortgezet onderwijs in voornamelijk Noord-Brabant. De scholen, van gymnasium tot en met praktijkonderwijs, ontwikkelen de talenten van iedere leerling door ‘goed onderwijs’ te bieden geïnspireerd vanuit de katholieke traditie. Zo verwerven de leerlingen passende startposities voor vervolgonderwijs en voor toetreding tot de maatschappij. De scholen van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs kennen een grote verscheidenheid die de bron vormt voor kennisdeling en daarmee voor het versterken van de professionaliteit van onze docenten. Door het benutten van schaalvoordelen zijn de scholen bovendien samen sterker en kunnen ze toch kleinschalig blijven. En daar profiteren onze leerlingen van. Zie ook www.omo.nl

Rijk Vlaanderen Rijk Vlaanderen