Rob van Amelsfoort nieuwe centrummanager Goirle

ingevoerd op 02-04-2017

“Ik zie het als een nieuwe uitdaging”

Per 1 april 2017 is Goirlenaar Rob van Amelsfoort door de Stichting BIZ Centrum Goirle aangesteld tot centrummanager. Hij volgt hiermee Wim Aussems op, die tijdens een bijzondere bijeenkomst op maandag 3 april a.s. officieel het stokje zal overdragen aan Rob.

 

Rob kan met recht al een ervaringsdeskundige genoemd worden

Rob is bepaald geen onbekende in Goirle. Al heel veel jaren is hij betrokken bij de belangenbehartiging van ondernemers. Dat is destijds allemaal begonnen met de oprichting van Ondernemersvereniging Buitengebied, toen Rob nog met een videotheek aan de Bergstraat in Goirle gevestigd was. Tot eind 2011 was hij voorzitter van deze ondernemersvereniging. Ook was Rob nog bestuurslid van de Stichting Detailhandel Goirle, die in het verleden de belangen behartigde van de winkeliersverenigingen voor de Tilburgseweg, de Hovel, het buitengebied en Riel. Evenementen als de Sinterklaas Intocht, de Moonlight shopping, het Lentement, het Schouwtoeren en de Sinterklaas Tejaater Sjoow kwamen voort uit de samenwerking van deze winkeliersverenigingen. Het was ook de Stichting Detailhandel Goirle, die eind 2011 mede aan de wieg stond van de invoering van Centrummanagement in Goirle. “Het was zaak dat we gingen professionaliseren”, aldus Rob. “Met het nieuwe centrum en met de investeringen die er gedaan zijn in het belang van de ondernemers kon niet langer verlangd worden dat er enkel van vrijwilligers gebruik gemaakt werd.” Met het Centrummanagement werd een structureel samenwerkingsverband tot stand gebracht tussen ondernemers, gemeente, vastgoedeigenaren en andere partijen die een belang hebben bij de ontwikkeling van het centrum. Zo kwam de Stichting Bedrijven Investeringszone (BIZ) Centrum Goirle tot oprichting, waarvan tot op de dag van heden Michel Buitelaar de voorzitter is. Middels een zogenaamde BIZ-heffing, een soort belastingheffing, betaald door alle centrumondernemers, worden nu de activiteiten in het centrumgebied en het Centrummanagement betaald. Per 1 maart 2012 werd Wim Aussems aangesteld tot centrummanager, die bij zijn taken ondersteund werd door de commissie Marketing Evenementen Promotie (MEP) Centrum Goirle. Binnen deze commissie was Rob van Amelsfoort ook jarenlang actief. Kortom Rob kan met recht een ervaringsdeskundige genoemd worden. “Maar ik zal me in mijn nieuwe functie als centrummanager echt nog wel moeten bewijzen,” voegt Rob er bescheiden aan toe.

 

Taak centrummanager

“Als centrummanager zal ik de belangen moeten behartigen van alle in het centrumgebied opererende ondernemers. Maar ik zal ook nauwe contacten onderhouden met de plaatselijke overheid, de gemeente Goirle, en met de Verenigingen van Eigenaren en met andere eigenaren, dus niet alleen met de georganiseerde eigenaren. Ik zal moeten werken aan het imago van ons winkelcentrum, met evenementen, maar ook met beleid: wat zijn de ontwikkelingen binnen het winkelgebied en hoe is het met het onderhoud daarvan en de veiligheid.   

Ik zie dit voor mij als een nieuwe uitdaging, waar ik met hart en ziel aan ga werken, ook al zal ik daarbij  misschien soms wat heilige huisjes moeten omgooien, maar altijd met het doel om een beter resultaat te bereiken.”

 

Plannen

Rob heeft al allerlei ideeën om meer omzet in de kassa bij de ondernemers te generen. Hierover wil Rob nu nog niets naar buiten brengen. “Ik zal dit natuurlijk eerst met het bestuur moeten bespreken. We gaan in ieder geval wel nieuwe dingen ontwikkelen. We gaan zaken opfrissen, aanpassen. En misschien verdwijnen er ook wel dingen, ons budget is nu eenmaal niet oneindig. En ook het parkeerbeleid en de leegstand zal voor mij een aandachtspunt zijn.”

Zonder afbreuk te doen aan wat Wim hier in Centrum Goirle heeft gepresteerd en opgebouwd, blijkt uit het gesprek met Rob duidelijk dat er door zijn komst een nieuwe frisse wind door het winkelgebied van Goirle zal waaien.

 

“Laat ons proberen van het huidig economisch tij gebruik te maken”

 “We hebben nu weer een beetje het economisch tij mee en laat ons daar dan ook gebruik van maken”, aldus Michel Buitelaar. “We zijn heel blij dat we de afgelopen crisisjaren ons hoofd boven water hebben kunnen houden, al lukte dat helaas niet voor iedere ondernemer. Zaak is nu dat we de leegstand gaan oplossen door het aantrekken van ondernemers uit een branche die we nog missen. Ik denk dat Centrum Goirle met name aantrekkingskracht heeft door de speciaalzaken die er zijn, zowel in de food als non-food. En als straks op de hoek Kalverstraat-Tilburgseweg de Woonstichting een appartementencomplex gaat bouwen met daaronder de winkel van Keurslagerij Van Hest, dan zal ook die kant van het winkelcentrum weer een heel ander en mooier aanzicht krijgen.”

 

Als voorzitter van de Stichting BIZ Centrum Goirle heeft Michel er alle vertrouwen in dat Rob van Amelsfoort als nieuwe centrummanager er samen met alle in het centrum gevestigde ondernemers in zal slagen ons Goirles winkelcentrum voor een breder publiek nog aantrekkelijker te maken.

 

JP

centrummanager 2 centrummanager 2