Heemkundekring ’De Vyer Heertganghen’ Goirle

MUSEUM GAAT WEER OPEN!

Na maanden van stilte gaat a.s. zondag ons museum weer open. De winterstilte is voorbij tijdens welke stilte wij nogal gewerkt hebben. Om U een indruk te geven van wat er zoal gedaan wordt volgen hier enkele grote werken:

-             de depotzolder van het pleejhuis moest geïmpregneerd worden tegen houtworm en andere schadelijke diertjes: dit leverde veel werk op van sjouwen, bekijken, schoonmaken en tenslotte de beslissing nemen om sommige zaken die de moeite van het aankijken niet waard waren verwijderen. Ze waren drie tot zes dubbel of waren gewoon kapot.

-             voorbereidingen treffen om het dak van het Smiske te gaan vernieuwen wat voor ons inhield om alle elektra te vernieuwen en enkele bouwkundige ingrepen te doen: het dak diende verstevigd te worden. Voor ons betekende het ook om het gebouwtje uit te ruimen of zaken af te dekken en op te slaan totdat alles weer naar binnen kan. De vernieuwing van het dak is in de eerste weken van april gepland dus tijdens ons eerste open weekend kan het zijn dat er nog gebouwd wordt.

-             nieuwe giften en schenkingen inboeken, fotograferen, etc.

-             schilderen van de luiken van het Smiske op aanraden van de monumentenwacht zodat ze er weer jaren tegen kunnen.

-             het gewone onderhoud van het erf en de gebouwen en het interieur.

Maar vanaf het eerste weekend van april bent U weer welkom, de poort naar het Molenpark zal weer openstaan en met plezier zullen we u weer rondleiden. Dat laatste deden we trouwens ook al enkele malen met groepen die ons in februari en maart bezochten.

Dus tot zondag 2 april a.s.

heem heem