Onderwijsproject Studenten Fontys Hogeschool Tilburg

ingevoerd op 08-02-2017

De stemming in Goirle

 

Welkom bij Verslag&Verhaal/De Stemming. Een onderwijs project van de Fontys Hogeschool Tilburg dat loopt in de periode waarin ook de landelijke verkiezingen (op woensdag 15 maart) plaatsvinden. Dat is een buitenkans. De komende acht weken gaan studenten daarom in Goirle de straat op, om mensen te benaderen en te vragen naar hun stemgedrag. Zij gaan zich dus intensief bezighouden met de stemming in Goirle.

Een aantal studenten peilt de stemming ter plaatse in Goirle over landelijke verkiezingsthema’s en publiceert hierover op hun eigen podium dat de komende weken helemaal van deze studenten is: props.fhj.nl.

En met elkaar maken zij een special over onze gemeente: een tijdschrift dat verslag doet van de stemming in Goirle. De studenten zetten ook hun eerste schreden op het gebied van video- en audiojournalistiek op locatie.

 

Twee dagen per week op locatie

De eerste zes weken van dit project, dat vandaag van start gaat, brengen zij twee volle werkdagen per week door in onze gemeente. De redactie zetelt in het CC Jan van Besouw op maandag en woensdag. Hier vergaderen ze en trekken vanuit hier de wijken in.

 

De studenten kijken, luisteren, en stellen vragen aan de gemiddelde Goirlenaar. Het is de bedoeling dat zij veel mensen op straat aanspreken over verkiezingsthema’s en wat er speelt in de gemeente op politiek gebied.

Dus mocht u ze ontmoeten, deze studenten, ga ze niet uit de weg en beantwoord hun vragen.

 

De komende weken, tot aan de verkiezingen komt u ze tegen op straat! Zoek ze op en sta ze te woord.

 

De Stemming Fontys De Stemming Fontys