Drie Exposanten in Woonzorgcentrum De Guldenakker

ingevoerd op 13-01-2017

Gerard Verhoeven, Oosterhout 1942.

Als kind was Gerard al veel met tekenen bezig. Hij is nu 28 jaar lid van de “Tilburgse Kunstkring” waar hij onder deskundige leiding het schilderen, tekenen en werken met klei beoefent. Glas-in-lood en brandschilderen is een nieuwe uitdaging voor hem. Ook maakt hij al 16 jaar deel uit van kunstenaarsgroep “Arti-Shock” in Dongen. Hij specialiseerde zich in portrettekenen en geeft daar nu zelf les in.

 

Jeanne Leenhouwers, Tilburg 1945.

Jeanne schildert al ruim 25 jaar bij de “Tilburgse Kunstkring” bij verschillende docenten.    Door te experimenteren met verschillende technieken heeft ze een eigen stijl ontwikkeld, ze werkt graag met pastel, monotype, acryl en olieverf op papier en doek.  Ze vindt het boeiend om “onderweg” te zijn in een schilderij en laat zich vaak inspireren door de natuur.

 

Els van de Ven, Veghel 1954.

Voor Els zijn kleuren erg belangrijk en schilderen vindt ze heerlijk, al 35 jaar. Geïnspireerd door haar tuin, bijzondere landschappen, muziek en de natuur, dingen die haar “raken”. Ze vindt het steeds weer een uitdaging om met een nieuw kleurenpalet van acryl of olieverf een schilderij te zien “groeien”. Soms gebruikt ze ook bladmetaal of bladzilver. Ze streeft ernaar om warme kleurrijke impressies weer te geven en vindt het fijn als ook anderen daarvan kunnen genieten, een gevoel van “geluk”.

 

De exposite is van 10 Januari tot  08 Mei  2017.

Dagelijks te bezichtigen van 10.00 tot 16.00 uur.

Woonzorgcentrum de Guldenakker, Wittendijk 2, Goirle