Lezing door Berry van 't Westeinde: “Over belang en pijnpunten van democratie”.

Heel Goirle stemt!

Maak gebruik van uw democratisch recht:

Maandag 30 januari in de Kapel van het CC Jan van Besouw.

Aanvang: 19.45 uur.

 

Berry van ‘t Westeinde is sinds 2003 griffier van de gemeente Goirle en is bestuurslid van de landelijke Vereniging van Griffiers. Hij studeerde bestuurskunde, werkte in verschillende gemeenten en is docent bij de Bestuursacademie. 

In Nederland is het vertrouwen in de democratie groot, maar het vertrouwen in de politiek neemt af. De opkomst bij verkiezingen daalt. Politieke partijen krijgen steeds minder leden.

Daarnaast doet lang niet iedereen meer mee in onze samenleving. 

De maatschappij en het maatschappelijk debat veranderen. Sommige mensen haken af en voelen zich niet meer vertegenwoordigd door de politiek. Andere mensen zijn boos en laten zich luid en soms agressief horen. Weer andere mensen voelen zich niet thuis in dit verharde debat - en trekken zich daarom terug.

Een goede democratie kan alleen functioneren met betrokken burgers. Burgers die stemmen. Die zich verkiesbaar stellen. Die zich mengen in het publieke debat. Een goede democratie heeft actieve en betrokken burgers nodig.

Tijdens de lezing gaat hij in op wat democratie is, hoe het op dit moment met de democratie gesteld is én hoe we samen de Goirlese democratie weer een zetje kunnen geven.

 

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Tilburg e.o., de Gemeente Goirle en is een samenwerking van het KVG Goirle -netwerk van en voor vrouwen-, de bibliotheek Midden-Brabant afdeling Goirle en het Cultureel Centrum Jan van Besouw.

Foto Berry van 't Westeinde Foto Berry van 't Westeinde
verkiezingen verkiezingen