Samenwerkingsovereenkomst gemeente en IMK ondertekend

155-Help-een-Bedrijf: gratis hulp voor bedrijven

Ondernemers die in de problemen zijn geraakt of dreigen te raken, kunnen vanaf 1 januari 2017 gratis gebruik maken van noodhulpdienst 155-Help-een-bedrijf. Dit is mogelijk dankzij het lidmaatschap van de gemeente Goirle van dit noodloket. Daarvan is de samenwerkingsovereenkomst op 19 december ondertekend door Theo van der Heijden, wethouder Economische Zaken, en Bill Hoeks van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK), waar 155-Help-een-bedrijf een initiatief van is.

Mogelijkheden voor ondernemers
155-Help-een-bedrijf kijkt met de ondernemer wat de mogelijkheden zijn om de problemen op te lossen. Dit kan een bedrijfskundig advies zijn, een verwijzing naar hulpverlening of alleen een gesprek. Op www.155.nl staat meer informatie. Ook is het mogelijk telefonisch contact te leggen via 088 - 9990 155 en vragen te stellen over bijvoorbeeld financiën, belastingzaken, administratieve zaken, organisatiezaken, conflict met derden, een commercieel probleem of andere kwesties. Als een medewerker niet direct beschikbaar is, wordt binnen één werkdag teruggebeld.


Intermediairs
Verder richt de noodhulpdienst zich op intermediairs. Samen met hen bekijkt ze welke opties er zijn voor hun cliënt. Vervolgens brengt ze in kaart welke hulp noodzakelijk is. Voor intermediairs is ook een informatiepakket beschikbaar.

De gemeente Goirle is één van de 150 gemeenten die zich inmiddels achter dit initiatief van IMK heeft geschaard.

Ondertekening 155 Help-een-bedrijf Ondertekening 155 Help-een-bedrijf