Inspirerend muziekweekend Goirlese Harmonie

Kom luisteren op de openbare repetities

In aanloop naar het concours op 26 november 2016 in Veldhoven organiseerde de vereniging een repetitieweekend.  Het harmonieorkest was van harte welkom in Texperience Center van de firma Van Puijenbroek textiel in Goirle.

Op vrijdag en zaterdag werd er intensief gerepeteerd. Het orkest werd onderverdeeld in verschillende secties. De saxofoons en klarinetten, fluiten/hobo’s, de kopersectie, de bassen en baritons en het slagwerk oefenden onder leiding van professionele muzikanten het concoursprogramma. Merian van Goethem, trompettiste: ”er is hard gewerkt aan de klankkleur, ritmiek en intonatie. In een kleine setting kun je beter met elkaar musiceren om het samenspel op een hoger niveau te brengen”.

Concoursprogramma
Dirigent Jac Sniekers is verantwoordelijk voor de concourswerken die op de lessenaar staan: Song uit The Valencian Widow van Aram Khachaturian, Entornos van Componist Armando Blanquer en Vientos y Tango’s van Michael Gandolfi. De keuze voor dit ambitieuze programma licht Jac als volgt toe: ” ik heb gezocht naar een programma waar de muzikanten in de beschikbare tijd naar toe kunnen groeien en waar het orkest zich verder in kan ontwikkelen. Alle werken zijn terug te voeren naar Spanje, wat een mooi thema biedt aan het muzikale programma”. Jac is tevreden over de resultaten van het muziekweekend. Er zijn stappen gezet die het orkest dichter bij het concoursniveau brengen. De komende twee weken worden de puntjes verder op de i gezet.

Binding
Natuurlijk was er ook tijd voor gezelligheid. Met heerlijke zelfgebakken taarten kregen de koffie-en theepauzes tussen de repetities door een feestelijk karakter. De lunch werd gesponsord door de heerlijkheden van Bakkerij Van der Bruggen. Het gezamenlijk toewerken naar het hoogst haalbare niveau versterkt de binding in de vereniging. Na de repetities was het tijd voor een hapje en drankje en bleef het nog lang gezellig in het Texperience Center. Ook de Slagwerkgroep van de vereniging was aanwezig bij de feestavond op zaterdagavond. Zij hadden voor alle orkestleden een roos, waarmee zij het orkest veel succes toewensten. Dank aan de leden die zich hebben ingezet om het weekend tot een succes te maken.

Openbare repetities
In de laatste week voor het concours, op maandagavond 21 november en op woensdagavond 23 november repeteert het harmonieorkest in de theaterzaal van het CC Jan van Besouw van 20:00 - 22:15 uur. Deze repetities zijn openbaar. We nodigen hierbij dan ook iedereen uit om te komen luisteren naar het fraaie concoursprogramma.

Nogmaals dank aan alle sponsoren van de crowdfundingsactie De Notenkraker, waardoor het harmonieorkest zich gedegen kan voorbereiden op deelname aan het concours.

harmonie harmonie
harmonie2 harmonie2