Informatieavond ecologische verbindingszone Oude Leij op 16 november

ingevoerd op 11-11-2016

Informatieavond ecologische verbindingszone Oude Leij op 16 november

Waterschap Brabantse Delta houdt op woensdag 16 november een informatieavond over de voorgenomen aanleg van een natte ecologische verbindingszone langs de Oude Leij op de grens van Tilburg en Riel in de gemeente Goirle. Het ontwerp-projectplan ligt tot 8 december 2016 ter inzage.

Het waterschap wil het traject van de Oude Leij vanaf de Rillaerse Baan tot aan het Bels Lijntje herinrichten als een natte ecologische verbindingszone (EVZ) met een natuurlijke loop en een natuurlijk oeverprofiel. Ook wordt een barrière voor de vismigratie opgelost.

Ontwerp projectplan ter inzage
Het ontwerp projectplan met de daarbij behorende stukken ligt vanaf 27 oktober 2016 tot 8 december ter inzage op het kantoor van waterschap Brabantse Delta, Bouvignelaan 5, Breda. In het projectplan is de inrichting  nader uitgewerkt. De stukken zijn in te zien op werkdagen van 09.00 tot 16.00 uur. Verder is het ontwerp projectplan gedurende dezelfde periode te lezen en te downloaden op www.brabantsedelta.nl en www.overheid.nl.

Inloopavond
Alle belangstellenden zijn op woensdag 16 november 2016 tussen 19.30 uur en 21.30 uur welkom bij de Commanderie aan de Rielseweg 861 in Tilburg. De avond start met een welkomstwoord van de heer Van der Kallen, waterschapsbestuurder. Daarna volgt een toelichting op de projectplanprocedure. Vervolgens kunt u het ontwerp-projectplan inzien en vragen stellen.