Pastoor van Zutphen 75 jaar jong en 30 jaar priester

Sfeervol feest in de parochiekerk Sint Jan

Afgelopen zondag werd dit dubbele feest gevierd in de oudste parochiekerk van Goirle. De Sint Jan was helemaal gevuld met heel veel belangstellenden. In de H.Mis met als thema ‘herfst’ werd gezongen door het Kinderkoor en door GoTiKo. Zij hadden een mooie viering voorbereid. Ook de beide gildes, Sint Joris en Mauritius waren aanwezig met vlaggen en tamboers. Aan het einde van de viering werd er nog een gezamenlijk lied gezongen door leden van alle koren uit de parochie.

De mensen in de kerk zongen het refrein uit volle borst mee:
’Martin onze pastoor,
gaat nog jaren hier door.
Vijf-en-zeventig jaar,
jong van hart.
Hoe speelt hij dat klaar.’

Na de viering kreeg de pastoor een cadeau aangeboden. Het kerkplein heet vanaf vandaag ‘Het Pastoor van Zutphenplein’. Het naambord werd door leden van de Torengroep opgehangen.
Na dit alles kon men de Pastoor feliciteren en was er een receptie met koffie met gebak, gemaakt door, zoals de pastoor zei ’de Gôôlse bakkers van Heel Holland bakt’. Ook werd er volop gesmuld van warm worstenbrood van Bakkerij van de Bruggen. Onze dank gaat naar de mensen van de Torengroep, die alles hadden voorbereid en ervoor zorgden dat alles op rolletjes verliep.

pastoor 1 pastoor 1
pastoor 2 pastoor 2
pastoor 3 pastoor 3
pastoor 4 pastoor 4
pastoor 5 pastoor 5