Wie helpt ons een handje?

Op de Guldenakker zijn vrijwilligers welkom

Die vraag stelt Marianne Achterberg, coördinator van de vrijwilligers bij Guldenakker zich. Ondanks het feit dat in Guldenakker ongeveer honderd vrijwilligers actief zijn, blijven vele belangrijke zaken liggen. Daarom deze oproep om nieuwe vrijwilligers te werven voor activiteiten op Guldenakker. Op Guldenakker wordt aan 75% van de bewoners extramurale zorg geleverd, wat hetzelfde is als in de wijk wonen, maar dan met 24 uur per dag zorg in de nabijheid. De bewoners kunnen verder gebruik maken van de verschillende faciliteiten, die Guldenakker biedt.
Marianne Achterberg: “De leeftijd van de bewoners in de appartementen in Guldenakker is in de loop der jaren toegenomen. Ook de zorg aan deze bewoners is daarmee toegenomen.
Juist doordat er alleen daar professionele zorg wordt ingezet waar het niet anders kan, dit is de landelijke visie, zijn verzorgenden niet meer in staat toe te komen aan allerlei extraatjes zoals  een wandeling etc.” Men gaat er van uit dat kinderen of andere mantelzorgers dit hiaat opvullen. Veelal gebeurt dat ook, maar ook in Guldenakker wonen ook ouderen, wiens kinderen ver weg wonen of steeds minder tijd hebben om dagelijks of wekelijks voor hun ouders te zorgen. Bovendien zijn er bewoners die geen of bijna geen directe familie hebben. Marianne: “En juist daar willen we in nauwe samenwerking met Contour en de Twern vrijwilligers voor werven. Voor de extra dingen die de bewoners een zinvolle dag geven. Om deze mensen uit hun isolement te halen, maar ook voor andere activiteiten binnen Guldenakker kunnen wij nog vrijwilligers gebruiken. We hebben juist al heel veel structurele groepsactiviteiten die we organiseren, maar kunnen juist extra handjes gebruiken voor met name individuele contacten met bewoners. Een bezoekje brengen voor een praatje, een wandeling, bezoek aan het ziekenhuis etc.  Op alle tijden van de dag kunnen we wel iemand inzetten.”

’Kom binnen dag’
Op zondag 6 november wordt in Guldenakker een ‘Kom binnen dag’ gehouden. Iedereen kan dan binnenlopen om eens te zien wat voor activiteiten zich afspelen binnen de muren van Guldenakker. Loop op 6 november ook eens binnen en laat je informeren. Misschien zit er wel iets leuks voor jou bij? Heb je op die zondag geen tijd, dan kun je altijd met Marianne contact opnemen via de e-mail: guldenakkerab@thebe.nl of telefoon: 013-5310800.
Je wordt dan uitgenodigd voor een gesprekje, waarin alle mogelijkheden van vrijwilligerswerk binnen Guldenakker bespreekbaar zijn. In onderling overleg kunnen dan afspraken worden gemaakt over de te besteden tijd. Heb je nog vrije tijd en zoek je een dankbare bezigheid, maak dan van deze gelegenheid gebruik. Het tevreden gezicht en de glimlach van die eenzame bewoner is het grootste dankjewel dat je kunt krijgen.
JS

IMG_1106 IMG_1106
IMG_1108 IMG_1108
IMG_1114 IMG_1114
gulden akker 1 gulden akker 1