Het 17e Rondje Kunst door Goirle en Riel

ingevoerd op 11-10-2016

In het weekend van 1 en 2 oktober exposeerden 28 kunstenaars uit Goirle en Riel hun kunstwerken thuis of in hun atelier. Iedere belangstellende kon binnenlopen en genieten van diverse kunstuitingen. In de foyer van het CC Jan van Besouw kon men een boekje kopen met foto’s en informatie over de deelnemende kunstenaars.

Ook had de fotogroep Den Dubbele Klik gezorgd voor een expositie van foto’s van de kunstenaars. Met dat boekje en de expositie kon ieder een eigen Rondje Kunst samenstellen. Er kwamen minder bezoekers dan in de voorgaande jaren kijken. De meeste mensen gaan fietsend het Rondje Kunst doen. Maar het was buiten koud en nat en niet zo aantrekkelijk om op de fiets te stappen. Het winkelcentrum met ‘Goirle presenteert’ en 2 drukbezochte concerten in het Cultureel Centrum Jan van Besouw trokken heel veel publiek. Dat neemt niet weg dat de belangstelling van het publiek voor de bezochte kunstenaars oprecht en plezierig is geweest.

De bezoekers die een infoboekje hadden gekocht maakten ook kans om eigenaar te worden van een schilderij, gemaakt en beschikbaar gesteld door Suus Suiker, een van de deelnemende kunstenaars. De familie Geerts uit Goirle was blij verrast toen zij hoorde dat zij de prijs in ontvangst mochten nemen. Op de foto de heer en mevrouw Geerts en Suus Suiker die het schilderij overhandigde. (Foto is van Joop Tates)

De stichting Theaterwerkplaats ’t Schellinkje, de organisator van het Rondje Kunst, gaat weer aan de slag voor het Rondje Kunst 2017.

Met dat boekje en de expositie kon ieder een eigen Rondje Kunst samenstellen

rondje kunst foto joop tates rondje kunst foto joop tates