Jur Spijkers Nederlands kampioen zwaargewichten

ingevoerd op 03-10-2016

Op zondag 2 oktober werden de Nederlands kampioenschappen judo gehouden in het topsportcentrum te Almere.

Jur heeft recentelijk gekozen om het centrale programma van de JBN te volgen. Dit betekent dat hij doordeweeks woont, studeert en traint in Papendal.

Vrijdagavond en in het weekend traint hij in Goirle. Zo houdt hij contact met zijn eigen club en haalt zo het beste uit het centrale programma.

Dit was te zien zondag tijdens de wedstrijden. Hij werd met stijl Nederlands kampioen. Jur wist  al zijn partijen met beweeglijk judo te winnen op ippon.

In de eerste partij moest Jur tegen Tom Grootjans. Een oude bekende uit het junioren circuit. Jur moest nog even in de partij komen maar maakte het af met een harde ippon.

In zijn 2e partij moest Jur tegen Tobias Mol. Die bekend staat als een kracht judoka. Jur liet zich niet van de wijs brengen en scoorde een half punt waarna hij meteen een houdgreep wist te maken en zo de partij naar zich toe trok.

In de finale mocht Jur tegen Marvin de la Croes. Marvin had eerder aangegeven dat dit zijn laatste NK ging worden. Jur zijn plan om om met sterke pakking en een flink tempo de wedstrijd te beslissen bleek een gouden plan. Na een dikke 2 minuten wist Jur met zijn favoriete worp, een binnenwaartse beenhaak, wederom een schitterende ippon te scoren. De ontlading van de fans was enorm.

Nu mag hij even genieten van het behaalde resultaat.

Namens judo Team JAN DE ROOY en Brabant Open Judo van harte proficiat.

jur houdgreep jur houdgreep
jur medaille sturen jur medaille sturen