70-jarig jubileum Gemengd Koor Goirle

Een Nacht in het Museum -deel 3

Vandaag de laatste update van het spektakel Een Nacht In Het Museum; een muziektheater van GKG, waarin de toeschouwer wordt meegenomen door het museum langs de kunstwerken die langzaamaan ontwaken. De romance tussen enkele figuren vormt de rode draad in deze voorstelling.

Op zondagmiddag 2 oktober om 15.00 uur gaan de deuren van het museum open. U wordt welkom geheten door de suppoost. Deze belangrijke rol wordt neergezet door de bekende Goirlese acteur Rob van Amelsfoort. Naast de reeds genoemde solist, Marcel van Dieren, mogen wij nu ook Kathelijn van Dongen en Nick van Kuipers voorstellen. Kathelijn is de sopraan die de hoofdrol vertolkt in de liefdesgeschiedenis die zich ontrolt in het nachtelijke museum. Zij zong al vaker bij concerten van het Gemengd Koor Goirle. Nick van Kuipers is 23 jaar en komt uit Rijen. Afgelopen jaar heeft hij de studie Muziektheater Klassiek aan het conservatorium van Tilburg cum laude afgerond. Hij speelde rollen in La Vie Parisienne, Die Fledermaus, Ti Amo, Così fan Tutte, en momenteel in Fanfari Bombari. Ook was hij als koorleider verbonden aan enkele producties van Opera Zuid.

Het gelegenheidsorkest wordt gevormd door een strijkkwintet en een blaaskwartet en natuurlijk onze bekende, vaste pianiste Kazue Goto.

We hebben Ilse Tabbert met haar team bereid gevonden om de 50 spelers/zangers te grimeren. Zij grimeerde al eerder grote producties zoals De Tilburgse Revue, Het Tonpratersgala en laatst nog Oliver van TAGO. Binnenkort heeft zij zelfs Tony neef in haar stoel zitten.

Ondertussen wordt er door Jack Gulden hard gewerkt aan het decor met de metershoge schilderijlijsten.

De oplossing van het vorige tableau vivant was, zoals enkele ook geraden hadden, Sunday Afternoon on the Island of the Grande Jatte van de schilder Seurat. Probeer ook deze keer te ontdekken op welk schilderij bijgaande foto is geïnspireerd.

Het Gemengd Koor Goirle viert haar 70-jarig jubileum met dit spektakelstuk op 2 oktober. Het jubileumjaar loopt nog door tot januari 2017 met een concert met andere jubilerende koren.

 

Om te noteren: zondagmiddag 2 oktober 2016, 15.00 uur in de theaterzaal van CC Jan van Besouw. De kaartverkoop is in volle gang. Kaartjes zijn verkrijgbaar à €12,50 bij de leden van het GKG. Of bel / mail naar Ad van der Bruggen, Hoogstraat 123 tel.013-5342947 of avanderbruggen@home.nl.

www.gemengdkoorgoirle.nl

GkG GkG