Koninklijke onderscheiding voor Eric van Rouwendaal

Bij opening van Jeugdvakantiewerk 2016

Op maandagmorgen reikte burgemeester Machteld Rijsdorp een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Eric van Rouwendaal (43). Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

De Stichting Jeugdvakantiewerk Goirle organiseert jaarlijks een vakantieweek voor de schoolgaande jeugd van Goirle en Riel. Een comité stuurt enkele honderden vrijwilligers aan, die voor bijna 900 deelnemende kinderen een week vol spel, sport, spanning en cultuur organiseren.

Eric van Rouwendaal is in 1991 lid geworden van het organiserend comité. Dit jaar viert hij zijn zilveren jubileum als comitélid. In 1998 heeft de heer Van Rouwendaal de leiding van het Jeugdvakantiewerk op zich genomen, als voorzitter van het comité. Onder zijn leiding is het aantal deelnemende kinderen verdubbeld en het aantal vrijwilligers gegroeid. De organisatie heeft de laatste jaren een professionaliseringsslag gemaakt, voorbereidingen voor de week vinden gedurende het gehele jaar plaats. Voor alle activiteiten kreeg het Jeugdvakantiewerk in 2015 de vrijwilligersprijs van de gemeente Goirle.

 

Ook bij andere organisaties zet de heer Van Rouwendaal zich in voor de belangen van de Goirlese jeugd. Zo heeft hij vanuit het Jeugdvakantiewerk samenwerking gezocht met de Scouting Sint Willibrord, met de Openbare Bibliotheek Midden-Brabant en met initiatieven als ’Ons Glazen Huis’. Hij is vrijwilliger (geweest) bij Stichting Den Beuk en Stichting Jong/JC Mainframe.

 

De onderscheiding werd uitgereikt bij de opening van het Jeugdvakantiewerk. Dit vond plaats tussen 9.30 en 10.00 uur op een podium voor sporthal ’De Haspel’ in het Grobbendonckpark te Goirle.

IMG_1035 IMG_1035
IMG_1043 IMG_1043
IMG_1056 IMG_1056