Jaarlijkse herdenking fusilladeslachtoffers in bossen Gorp en Roovert

ingevoerd op 08-08-2016

Jaarlijkse herdenking fusilladeslachtoffers in bossen Gorp en Roovert

De Stichting Gijzelaars Beekvliet en Haaren organiseert op maandag 15 augustus, net als voorgaande jaren, een herdenking bij de fusilladeplaats in de bossen van Gorp en Roovert.

Op deze locatie op voormalig Goirles grondgebied brachten de bezetters in 1942 vijf gijzelaars om het leven: Robert Baelde, Christoffel Benneker, Willem Ruys, Alexander baron Schimmelpenninck van de Oye en Otto graaf van Limburg Stirum. De twee laatstgenoemden liggen nog altijd begraven bij de gedenkplaats in de bossen. Ook wordt stil gestaan bij de drie gijzelaars die op 16 oktober 1942 in Woudenberg werden gefusilleerd: Jan Haantjes, Jacobus van den Kerkhoff en Hein Vrind.

 

Krans

De Stichting heeft de gemeentebesturen van Goirle, Haaren, Hilvarenbeek en Sint Michielsgestel uitgenodigd om aan deze herdenking deel te nemen. Namens het gemeentebestuur van Goirle legt burgemeester Machteld Rijsdorp een krans op de gedenkplaats in de bossen van Gorp en Roovert.

 

Datum en tijdstip

De herdenking bij de gedenkplaats in de bossen van Gorp en Roovert op maandag 15 augustus 2016 begint om 12.00 uur precies. De gedenkplaats is via de Turnhoutsebaan bereikbaar. Op circa 200 meter voor de Belgische grens staat links in de berm bij de entree van een breed zandpad een oranje aanduiding, die verwijst naar de fusilladeplaats uit 1942.

Fusilladeplaats 1 Fusilladeplaats 1
fusilladeplaats1 fusilladeplaats1