Droom van Timo Roosen wordt werkelijkheid

Jonge Goirlenaar in Tour de France

Op het moment van dit schrijven, maandagavond 4 juli 2016, is de Tour de France al weer drie dagen oud.  Op donderdag 30 juni vond de ploegenpresentatie plaats in Sainte-Mère-Église, gelegen in het Franse Normandië, bekend als eerst bevrijde stad tijdens de invasie op 6 juni 1944. Als enige Nederlandse ploeg werd daar het team van LottoNL-Jumbo voorgesteld. En wij als Goirlenaren verheugen ons erop dat dit jaar in de persoon van Timo Roosen na vele jaren weer eens een dorpsgenoot als lid van dit Nederlandse wielerteam deel uitmaakt van het Tourpeloton.  

 

Met dit tourdebuut komt een droom van Timo uit. Timo is pas 23 jaar en behoort tot de vijf jongste deelnemers van deze Tour de France. En met een gemiddelde leeftijd van 28,11 is zijn team LottoNL-Jumbo de op één na jongste ploeg. Team Lampre-Merida is met 27,34 jaar de jongste ploeg.

Timo is speciaal voor deze Tour geselecteerd om zijn ploegmaat Dylan Groenewegen in een van de sprintetappes aan een overwinning te helpen of in ieder geval aan een mooie ereplaats. Het is voor Dylan immers ook zijn Tourdebuut . Zeker is in ieder geval dat hij en zijn ploegmaats er voor gaan om iets moois in deze Tour neer te zetten. Een mooi staaltje liet de LottoNL-Jumbo trein onlangs zien tijdens het Nederlands kampioenschap op de weg, waarbij de hele ploeg heeft gereden om het tot een sprint te laten komen. En die sprint kwam er, waarbij Timo Roosen als gangmaker voor Dylan met veel power een perfecte lead-out afleverde, waardoor Dylan uiteindelijk tot Nederlands kampioen gekroond kon worden. Een prima prestatie van team LottoNL-Jumbo met daarbij dus een heel voorname rol voor onze dorpsgenoot.

 

“First day in TDF, first crash”

Helaas ging het in de eerste etappe naar Utah Beach helemaal mis met de sprinttrein van LottoNL-Jumbo. Dit kwam mede door een val van Timo in de laatste vijf kilometer. Een scherpe bocht naar links ging hij te hard in, begon te slippen en ging vervolgens hard onderuit, waardoor hij die dag uiteindelijk als laatste binnenkwam. “First day in TDF, first crash” twitterde hij na afloop. Doordat ook Dylan in de laatste kilometer met kunst en vliegwerk nog maar net overeind kon blijven door een val van de Katusha renner Michael Morkov kon ook hij helaas geen potten meer breken.

 

LottoNL-Jumbo trein ontregeld

Na de dag van gisteren, waarin Timo na een slechte nacht van zijn blessures kon herstellen, stond vandaag, maandag, de etappe naar Angers op het programma, vooraf aangemerkt als een etappe voor de sprinters. En dat werd het na een slaapverwekkende wandeletappe uiteindelijk ook. Dylan Groenewegen was er met zijn team op gebrand vandaag een goede prestatie neer te zetten. Tot ongeveer 1 km voor de finish zag het daar ook naar uit. Door zijn ploeggenoten, waaronder Timo Roosen, was hij de laatste kilometers mooi naar voren geloodst. Echter in de laatste kilometer raakten diverse treintjes ontregeld, waaronder die van LottoNL-Jumbo, waardoor er uiteindelijk voor Dylan in de door Cavendish gewonnen etappe niet meer dan een tiende plek in zat. Timo eindigde tenslotte nog mooi in het peloton op de 86e plek.

 

In totaal zijn er nu nog zes etappes die waarschijnlijk op een massasprint zullen uitlopen en waarin we hopen Timo op het eind aan het werk te zien. Met veel belangstelling kijken we nu dan ook nog uit naar de vierde, zesde, tiende, elfde, veertiende en eenentwintigste, tevens laatste etappe. Als we dan Timo nog voor in het peloton aantreffen kunnen we alleen maar concluderen dat hij het uitstekend gedaan heeft.

 

Timo namens alle Goirlenaren wensen we jou en je team nog heel veel succes toe!

 

JP 

TimoRoosen2 TimoRoosen2
TimoRoosen4 TimoRoosen4