Gemeente Koning 2016 geweerschieten is Leo Snoeren

ingevoerd op 05-07-2016

Op kermismaandag vielen er gedurende de gehele middag meerdere regenbuien in Goirle. Vanaf 19.00 hadden de 17 deelnemers aan het Gemeente Koning schieten bij Gilde St. Mauritius daar geen last van. Onder een mooie blauwe hemel met af en toe een overdrijvend wit wolkje, losten zij hun schoten op de ‘vogel’. Uiteindelijk kon er maar één de winnaar zijn en dat was Leo Snoeren. Hij mag zich tot kermismaandag 2017 Gemeente Koning van Goirle en Riel noemen.

Om 19.15 begon het schieten op de banen van Gilde St. Mauritius aan de Fabriekstraat in Goirle. De wedstrijd stond onder leiding van de Koning van St. Mauritius, Sjaak van den Kieboom. Hij legde uit wat de bedoeling van het schieten was. De houten vogel, die boven op de boom stond was het doel. Het was de bedoeling dat eerst de kop en beide vleugels werden afgeschoten. De schutter die dit voor elkaar kreeg ontving later een fles wijn. Uiteindelijk moest de gehele vogel vallen. De persoon, die dit huzarenstukje volbracht kreeg de titel ‘Gemeente Koning 2016’.

 

De winnares van vorig jaar, Jol van Doremalen-van Loon, mocht het eerste schot lossen. Daarna volgden de andere 16 schutters in volgorde van binnenkomst. Al na 22 schoten werd de rechter vleugel afgeschoten door Debby Jongbloets. Het volgende onderdeel dat de vogel verloor, was zijn kop. Ad van Belkom liet deze met het 44ste schot vallen. De linkervleugel viel door een schot van Leo Snoeren. Dit was het 70ste schot. Toen kon het speculeren beginnen. Regelmatig vlogen er splinters en stukjes hout van de vogel. De volgende opmerking waren te horen: : Die gaat er binnen enkele schoten af.”. “Nou. dat duurt nog wel even, in de volgende ronde is hij van mij”. Na schot 104 was het de beurt aan Leo Snoeren. De vogel zat nog maar aan een kant vast. Leo legde aan, haalde de trekker over en daar viel de vogel naar beneden. Gejuich alom. Een trotse winnaar nam de vele felicitaties in ontvangst. Later op de avond was de prijsuitreiking. De flessen wijn werden uitgereikt aan de schutters die deze hadden verdiend. Leo Snoeren kreeg de titel ‘Gemeente Koning 2016’ en als aandenken een mooie trofee, een vergulde vogel op een standaard. En daarna bleef het nog lang heel gezellig op het gildeterrein van St. Mauritius.

Jeugd Gemeente Koning

Op woensdagavond 29 juni was het de beurt aan de jeugd. Jammer dat er maar 2 jongens en 2 meisjes zich hadden ingeschreven om te strijden voor de titel Jeugd Gemeente Koning. Gilde St. Mauritius organiseerde deze wedstrijd voor de eerste keer en concludeerde na afloop dat voor volgend jaar naar een andere dag moet worden gezocht. Ondanks het kleine aantal deelnemers was de strijd hevig. Eerst mochten de jongelui inschieten op een kaartje met een roos en daarna begon de echte wedstrijd. Op een afstand van 7 ½ meter werd geschoten op een puntenkaart. Jip van de Ven kwam met totaal 30 punten als winnaar naar voren. Hij ontving naast de titel van Jeugd Gemeente Koning 2016 ook de mooie trofee van een vergulde vogel op standaard. Op de vraag waarom hij had meegedaan, antwoordde de trotse winnaar: “Ik vind schieten leuk.”

JS

Op de vraag waarom hij had meegedaan, antwoordde de trotse winnaar: ’Ik vind schieten leuk’

Gemeente koning 2016 geweerschieten (1) Gemeente koning 2016 geweerschieten (1)
Gemeente koning 2016 geweerschieten (2) Gemeente koning 2016 geweerschieten (2)