Politie ook via WhatsApp bereikbaar

ingevoerd op 09-04-2016

U kunt bij de politie in Zeeland en West-Brabant sinds 18 maart vragen stellen en meldingen doen via Whatsapp. Het Politie WhatsApp nummer is 06 - 52 52 83 36. Het is handig om dit nummer nu al bij de contacten in uw telefoon op te nemen.

 

Geen spoed, wel politie

De politie biedt meerdere manieren om meldingen te doen. Via internet, telefoon en aan het bureau. Nu komt daar deze mogelijkheid bij. Het betreft een proef die duurt van 18 maart tot 30 juni. Daarna gaat de politie Zeeland-West-Brabant evalueren of het een goed kanaal is voor meldingen en kijken of het moet worden doorgezet. De pilot loopt alleen in de eenheid Zeeland-West-Brabant en niet bij de politie in de rest van Nederland. Het is ook niet hetzelfde als een Buurtpreventie WhatsApp, maar een nieuw kanaal.

 

Hoe werkt het?

U stuurt via telefoonnummer 06 - 52 52 83 36 een WhatsAppbericht met uw melding. Dat kan gaan over overlast, afspraken, aanrijding voertuigschade zonder letsel, zorgmeldingen enzovoorts. De politiemedewerker neemt contact met u op. In principe eerst via WhatsApp, maar terugbellen of eventueel mailen is ook een optie. De melding wordt zoals gewoonlijk opgenomen in de politiesystemen.

 

Whatsapp niet voor 112-meldingen

De berichten worden 7 dagen per week uitgelezen van 07.00 tot 22.00 uur. Whatsapp is daarom niet bedoeld voor 112 spoedmeldingen. Bij spoed belt u altijd 112. U komt dan direct uit bij de meldkamer van de hulpdiensten politie, brandweer en ambulance.

 

Dienstverlening

De politie werkt aan de kwaliteit van haar dienstverlening. Met de komst van WhatsApp biedt zij een extra service aan burgers om meldingen te doen op een snelle en toegankelijke manier.

burgernet burgernet
whatsapp_550px whatsapp_550px