Dubbelconcert met de Koninklijke Fanfare Philharmonie uit Leende

ingevoerd op 06-04-2016

Aanstaande zaterdag 9 april 2016 organiseert de Koninklijke Harmonie ‘Oefening en Uitspanning’ een uitwisselingsconcert met de Koninklijke Fanfare Philharmonie uit Leende. Beide orkesten staan onder leiding van dirigent Jac Sniekers (1983). Het concert vindt plaats in CC Jan van Besouw in Goirle en begin om 20.30 uur. Toegang €10,-. Kaarten verkrijgbaar bij GbG Primeur of aan de zaal.

 

De Koninklijke Fanfare Philharmonie uit Leende is op 1 mei 1850 opgericht als muziekgezelschap Philharmonie. Muziek maken staat bij de Philharmonie voorop. Het groot orkest (fanfareorkest) komt uit in de eerste divisie en het slagwerkorkest (jeugd en volwassenen) in de tweede divisie. Daarnaast heeft de Philharmonie een leerlingenorkest en pieporkest. Alle geledingen van de vereniging staan onder leiding van enthousiaste en bevlogen dirigenten. De fanfare is veelvuldig en prominent aanwezig in de dorpsgemeenschap.

 

De Koninklijke Harmonie ‘Oefening en Uitspanning’ (1878) bestaat uit een harmonieorkest en een slagwerkgroep. Het harmonie-orkest speelt sinds 1984 in de hoogste, 1e divisie van de Federatie van Katholieke Muziekbonden (FKM). Het orkest telt momenteel ongeveer 60 muzikanten. Naast vergevorderde amateurs en enkele professionele leden, maken ook veel jonge en enthousiaste muzikanten deel uit van het orkest. Tijdens de wekelijkse repetities wordt hard gewerkt aan het optimaliseren van het muzikale niveau en aan de klankkleur van het orkest. Kenmerkend is de uitdagende programmering van de concerten, die steeds wordt afgestemd op het karakter van de evenementen. U bent van harte welkom.

 

harmonie harmonie