Lancering website Maatschappelijk Steunsysteem Tilburg

ingevoerd op 29-03-2016

Deze maand is de website van het Maatschappelijk Steunsysteem Tilburg: www.msstilburg.nl (http://www.msstilburg.nl) live gegaan.

 

Het Maatschappelijk Steunsysteem Tilburg (MSS) wordt gevormd door 4 organisaties: GGz Breburg, RIBW Brabant, Novadic-Kentron en Thebe Thuisbegeleiding. Het Maatschappelijk Steunsysteem Tilburg is een initiatief van de gemeente Tilburg.

 

Het Maatschappelijk Steunsysteem Tilburg helpt mensen op het psycho-sociale vlak, het kan hierbij gaan om mensen die eenzaam zijn , die uit opname komen, mensen met psychische problematiek, verslaving of ouderdomsproblemen. Het Maatschappelijk Steunsysteem Tilburg heeft als doel terugkeer in de wijk, rehabilitatie, terugvalpreventie en zorgen dat mensen stappen maken op de zgn. participatieladder. Het MSS Tilburg is laagdrempelig en vrij toegankelijk. Mensen hoeven niet in behandeling of zorg te zijn om ondersteuning te krijgen van het MSS Tilburg. Huisartsen, POH-ers, buurtregisseur of medewerkers van een FACT-team kunnen ook mensen aanmelden bij het steunsysteem.

 

Samenwerking van de 4 organisaties binnen het steunsysteem is cruciaal. De verschillende kennis en expertise vanuit Thebe, RIBW Brabant, GGz Breburg en Novadic Kentron, zorgt voor optimale ondersteuning van burgers om hun netwerk te versterken en ze weer op weg te helpen. Dit gebeurt veelal middels vrijwilligers en ervaringsdeskundigen die bij de betrokken organisaties zijn aangesloten. Ook is er een nauwe samenwerking met o.m. de toegangsteams, buurtregie en het Zorg en Veiligheidshuis.

 

Het Maatschappelijk Steunsysteem is al langer actief binnen de gemeente Tilburg maar is pas recent ook online te raadplegen. Op de website is zowel informatie voor burgers als voor professionals te vinden. Ook staan er ervaringsverhalen vermeld zodat men kan zien wat het Maatschappelijk Steunsysteem Tilburg voor iemand kan betekenen. De contactpersonen van steunsysteem in Tilburg staan op de site met hun specifieke expertise vermeld zodat iemand precies weet wie hij of zij moet benaderen.

 

Over de partijen achter het Maatschappelijk Steunsysteem Tilburg:

GGz Breburg – een specialistische instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Midden- en West-Brabant voor behandeling en ondersteuning van mensen met een psychiatrisch probleem.

RIBW Brabant – gespecialiseerd in de begeleiding en ondersteuning van mensen met een ernstig psychiatrische aandoening op het gebied van wonen, daginvulling/werk, sociale relaties, financiën en gezondheid.

Novadic-Kentron – de expert voor verslavingszorg in heel Brabant. Voor elk type verslaving: alcohol, drugs (zoals wiet, cocaïne, GHB), gamen, gokken en roken.

Thebe Thuisbegeleiding – organisatie die zich inzet voor mensen met: psychiatrische problemen, niet aangeboren hersenletsel, dementie, verstandelijke beperking en opvoedingsvragen.
 

Website Maatschappelijk Steunsysteem Tilburg Website Maatschappelijk Steunsysteem Tilburg