43 sollicitanten voor de functie van burgemeester in Goirle

ingevoerd op 25-03-2016

Het kabinet van de commissaris van de Koning van Brabant heeft bekend gemaakt dat er voor de burgemeestersvacature in de gemeente Goirle 43 sollicitatiebrieven zijn binnengekomen. Er hebben 15 vrouwen en 28 mannen gesolliciteerd. De gemeenteraad van de gemeente Goirle is blij met de grote belangstelling voor deze functie. Het aantal reacties ligt boven het aantal dat bij recente vacatures in Brabant gebruikelijk is.


Kandidaten
Veel sollicitanten zijn afkomstig uit het openbaar bestuur. Personen die werkzaam zijn in de particuliere sector, of een vrij beroep uitoefenen combineren hun hoofdfunctie vaak met een of meer politiek-bestuurlijke nevenfuncties.
 

Verdere procedure
De commissaris van de Koning vraagt justitiële antecedenten op van de sollicitanten en onderzoekt of kandidaten in zijn ogen benoembaar zijn. De commissaris van de Koning informeert de vertrouwenscommissie over zijn bevindingen. Daarbij kan de vertrouwenscommissie de informatie van alle sollicitanten inzien. Deze commissie beslist uiteindelijk met welke kandidaten verder het gesprek aan wordt gegaan. De gemeenteraad beslist op advies van de vertrouwenscommissie over een aanbeveling.

 

Gemeentebericht Gemeentebericht