Festival Mundial programmeur in bestuur EFWMF

European Forum of Worldwide Music Festivals zoekt en vindt creativiteit in Tilburg

Creatief directeur en programmeur Erwin Schellekens van Festival Mundial is gekozen tot bestuurslid van het European Forum of Worldwide Music Festivals. Deze functie geeft blijk van de internationale waardering voor de artistieke programmering en ontwikkeling van Festival Mundial. Schellekens is in verheugd met deze stap: “ik ben blij en vereerd dat de nieuwe weg die wij ingezet hebben voor Festival Mundial blijkbaar opvalt en dus ook internationaal gewaardeerd wordt”  EFWMF is een overkoepelende organisatie waarin tientallen Europese festivals vertegenwoordigd zijn.

Met de keuze voor Schellekens wil EFWMF een traject van creatieve verfrissing inzetten. Schellekens heeft bij Festival Mundial bewezen dit te kunnen. Het festival heeft de afgelopen jaren een grote metamorfose ondergaan: waar de nadruk eerst vooral lag op ontwikkelingssamenwerking, is Festival Mundial nu een uniek hip en vernieuwend festival midden in de stad, waar internationale talenten uit alle windstreken te zien zijn.

Om de programmering van Festival Mundial vernieuwend te houden krijgt Erwin hulp van Miriam Brenner. Miriam is etnomusicoloog en heeft een breed netwerk over de hele wereld. Dit sluit aan bij de ambitie van Festival Mundial om bij de Europese top van festivals te gaan horen. Eerder was Miriam werkzaam bij onder andere Music Meeting, Samurai bij  WOMEX en oprichter van Global Music Network.

Festival Mundial is dit jaar 25 en 26 juni in de Tilburgse Spoorzone. Nog tot en met 1 april zijn er earlybird kaarten met flinke korting te koop voor Festival Mundial: een weekendticket kost nu slechts 32.50 en dat is inclusief een uniek verrassingsoptreden.

Mundial Mundial
Erwin Schellekens Erwin Schellekens