Ondertekening aannemingsovereenkomst Basisschool De Vonder in Riel

ingevoerd op 11-03-2016

Niet op donderdag 17 maart, maar pas op donderdag 31 maart 2016 om 10.00 uur zal wethouder Guus van der Put samen met de gegunde partijen de aannemingsovereenkomst tekenen rondom de nieuwbouw van basisschool De Vonder in Riel. De ondertekening is uitgesteld omdat een van de aannemerspartijen niet eerder aanwezig kan zijn. De ondertekening luidt de nieuwe fase in van het project waarvan de bouw start in april.


Het voormalige onderkomen van de Rielse basisschool bleek op den duur zowel technisch als functioneel volledig gedateerd. Zodoende werd in 2013 het ontwikkelingstraject voor de nieuwbouw gestart. De nieuwbouw wordt gerealiseerd op de huidige schoollocatie, Bernhardstraat 6a te Riel. De Vonder wordt een zogenaamde Brede School, die voorzieningen biedt voor nul- tot dertienjarigen, te weten onderwijs, peuteropvang, kinderdagopvang en buitenschoolse opvang. Gelijktijdig wordt ook de oude gymzaal vervangen en geïntegreerd in de nieuwbouw. Aanvankelijk bleek de raming van het ontwerp hoger dan het beschikbare budget toeliet. Inmiddels is het concrete ontwerp uitvoerbaar en kenmerkt het toekomstige gebouw zich onder andere door kierdichtheid, energieduurzaamheid en comfort.

Het nieuwe gebouw van basisschool De Vonder moet in het voorjaar van 2017 geschikt voor gebruik zijn. Tot die tijd zijn de twee aannemers druk met het realiseren van zowel het bouwkundig als het installatietechnische aspect van de langverwachte aanbesteding.

De ondertekening vindt plaats op het gemeentehuis in Goirle. Namens de gemeente is de wethouder Onderwijs, de heer Van der Put hierbij aanwezig. De bouwcombinatie Remmers Bouwgroep B.V/Aannemingsbedrijf Bertens Bouw B.V., beiden uit Tilburg, wordt vertegenwoordigd door de heren Picavet en Bertens. Mevrouw Schellens zal namens Installatiebedrijf Schellens B.V. uit Reusel bij de ondertekening aanwezig zijn

Gemeentebericht Gemeentebericht