RIBW BRABANT ORGANISEERT OP 19 MAART OPEN DAG MET SCHRIJFSTER ISA HOES

ingevoerd op 01-03-2016

Wanneer iemand of diens dierbare psychische problemen ervaart, is dat behoorlijk overweldigend. Hoe krijgt men de hulp die nodig is om het dagelijks leven weer op te pakken? Het delen van ervaringen en opdoen van tips kan daarbij helpen. We nodigen iedereen uit zaterdag 19 maart 2016 kennis te maken met de herstelondersteunende zorg die RIBW Brabant biedt aan mensen met psychische problemen.

Lezing Isa Hoes

Isa Hoes is actrice en schrijfster. In 2013 schreef ze de bestseller ‘Toen ik je zag’ over haar leven met acteur Antonie Kamerling. Van het boek gingen inmiddels meer dan 300.000 exemplaren over de toonbank. Tijdens de Open Dag van RIBW Brabant zal Isa Hoes in een openhartig interview uitgebreid vertellen over de moeilijke en mooie momenten die zij had met Antonie Kamerling, haar overleden manisch-depressieve man. Er zal er tijdens het interview voldoende ruimte zijn voor vragen van het publiek.


Programma Open Dag zaterdag 19 maart 2016

Naast de lezing van Isa Hoes bieden wij de volgende workshops:

* Autisme... En nu?

Gedragswetenschappers Jacintha en Clasine leggen samen met ervaringsdeskundigen in opleiding uit welke invloed de diagnose autisme op iemands leven kan hebben en geven tips om hiermee te leren omgaan.

* Ervaring werkt!

Ervaringsdeskundige Gerda en persoonlijk begeleider Sanne vertellen over de meerwaarde van ervaringsdeskundigheid in de zorg aan de hand van een aantal persoonlijke verhalen.

* De voordeur voorbij

Cliënt Jan en persoonlijk begeleiders Christel en Sanne vertellen wat vrijwilligers kunnen betekenen in de wijk voor mensen met psychiatrische problemen.


Tijdstip: Iedereen is tussen 09.30 uur en 16.00 uur van harte welkom. De workshops worden in vier rondes gegeven. Om 10.00 uur vangt de eerste workshop aan en om 14.15 uur de laatste. De lezing van Isa Hoes is van 11.30 tot 13.00 uur. Kom op tijd want vol is vol.

Locatie: Westertorenlaan 4, 5037 BD in Tilburg.

Meer informatie: Kijk op www.ribwbrabant.nl/open-dag-2016 (http://www.ribwbrabant.nl/open-dag-2016).

Hoes, Isa Mark Uyl Hoes, Isa Mark Uyl