Streetrace Goirle haalt Michael Rasmussen !

ingevoerd op 25-02-2016

Tijdens de 6e Streetrace Goirle, 2e Pinksterdag 16 mei a.s, gaat de organisatie naast de diverse mountainbike wedstrijden een speciale wedstrijd toevoegen met ex wielerprofs uit binnen en buitenland. Ruim 25 oud wielerhelden gaan de strijd aan op de mountainbike over het spectaculaire parcours dwars door het centrum van Goirle.

Een grote zandbak op het Kloosterplein, een flinke houten kombocht, een passage door de parkeergarage van winkelcentrum de Hovel en dwars door het gebouw van de Rabobank zijn enkele hindernissen die de renners gaan tegenkomen. Bij de ex profs staan o.a Mathieu Hermans, Jeroen Blijlevens, Jelle Nijdam, Bart Brentjens, Ludo Dierckxsens en Richard Groenendaal aan de start. Maar de absolute publiekstrekker dit jaar heet Michael Rasmussen, de Deen die voor Rabobank in de gele trui reed tijdens de Tour de France van 2007. Rasmussen komt speciaal over uit Denemarken na aanvraag van de organisatie. Hij zal er alles aan doen om ook de Streetrace Goirle toe te kunnen voegen aan zijn palmares.

Vanwege het grote succes van de Kidsrace de afgelopen jaren heeft de organisatie besloten om de kinderen naar het middagprogramma te verplaatsen. In 2015 reden er 110 kinderen mee, allen van de diverse basisscholen in en rondom Goirle. Naast de Kidsrace zullen er Elite dames, Elite heren en Funklasse wedstrijden verreden gaan worden. De inschrijving is sinds deze maand geopend. Binnenkort word het complete programma kenbaar gemaakt. De organisatie heeft de allure uitgesproken na het hoogtepunt van 2015, met de toewijzing van het Nederlands Kampioenschap met ruim 10.000 toeschouwers, uit te groeien tot een top wielersport evenement zoals de Acht van
Chaam of ronde van Boxmeer. Meer informatie: www.streetracegoirle.nl (http://www.streetracegoirle.nl)

 

Michael Rasmussen:

 

Rasmussen maakte eerst furore bij het mountainbiken waarbij hij wereldkampioen werd in 1999. Vanaf 2000 ging hij wegwedstrijden rijden waarin hij uitblonk in bergritten. Van 2002 tot aan de zomer van 2007 reed hij voor de Nederlandse Rabobank-ploeg. In de eerste jaren voor de Nederlandse ploeg won Rasmussen onder andere het bergklassement in de Dauphiné Liberé en de Ronde van Catalonië. In 2003 won hij een bergetappe in de Ronde van Spanje waarin hij tevens zevende in het eindklassement werd. In 2004 werd hij veertiende in het eindklassement van de Ronde van Frankrijk en derde in het bergklassement.

Hij stond er vooral om bekend als een wielrenner die alles zo licht mogelijk wil hebben om zo goed mogelijk de bergen op te komen. Hij volgde daarvoor een speciaal dieet van alleen maar groente en fruit. Hij woog tijdens de Tour van 2007 ongeveer 60 kg. Ook heeft hij altijd een kaal hoofd, dit omdat het haar ook weer extra gewicht is. Ook wil hij op zijn fiets de lichtst mogelijke onderdelen. Helemaal rijklaar zit het gewicht van Rasmussen inclusief fiets onder de 67 kg.

Op 25 juli 2007 werd Rasmussen tijdens zijn meest succesvolle, maar ook meest controversiële Tour ooit, door de Rabobank ploeg uit de Ronde van Frankrijk gehaald en op staande voet ontslagen, omdat hij tegen zijn ploeg had gelogen over de locatie van zijn training. De Deen had op dat moment, vier dagen voor het einde van de Tour, de gele trui en een voorsprong van ruim drie minuten op de nummer twee, Alberto Contador.

Michael Rasmussen Michael Rasmussen
IMG_6986 IMG_6986
IMG_6989 IMG_6989