Veiling BKR kunstcollectie Gemeente Tilburg

Uitvoering door Kunsthandel Art Dumay uit Nuenen

De Gemeente Tilburg heeft begin januari 2016 besloten haar voormalige collectie BKR-kunstwerken ter verkoop aan te bieden via Kunsthandel Art Dumay uit Nuenen. De BKR kunstcollectie heeft jaren inhoud gegeven aan de culturele identiteit van de gemeente Tilburg, maar is nu toe aan een volgende fase; afstoting en toegankelijk maken van deze collectie aan buitenstaanders. Derhalve worden er meer dan 600 werken afgestoten en per opbod verkocht via de veilingsite www.catawiki.nl.

 

Uitvoering en begeleiding door ervaren partij

Als ervaren speler in de verkoop van BKR-werken neemt Kunsthandel Art Dumay (Park 75, Nuenen) de uitvoering van de verkoop voor haar rekening. Eerder begeleidde Art Dumay al, met succes, de verkoop van de voormalige BKR kunstcollectie van de Gemeente Nuenen en Gemeente Eindhoven.

 

Hoe ontstond de collectie

De Beeldende Kunstenaars Regeling liep van 1956 tot 1987 en schonk kunstenaars de mogelijkheid zich volledig aan hun beroep te wijden. In ruil voor kunstwerken, die zij bij de gemeente inleverden, kregen de kunstenaars een uitkering. De werken worden – vergeleken met de toenmalige aanschafprijzen en gehanteerde prijzen bij de kunstuitleen – zeer aantrekkelijk aangeboden: het startbod bedraagt 1 euro.

 

Online veiling

De werken worden gefaseerd aangeboden op Catawiki.nl. Catawiki organiseert online veilingen voor verzamel- en kunstobjecten. Onlangs haalden zij 75 miljoen aan investeringen binnen. Een jaar geleden ontving Catawiki al tien miljoen van Accel Partners, dat eerder onder meer in Facebook stapte. De meer dan 600 kunstwerken worden in 3 fases aangeboden, onder de noemer Moderne kunst na 1960: 12-20 februari, 19-28 februari, 4-12 maart.  De link naar de eerste veiling vindt u hier: http://veiling.catawiki.nl/moderne-kunstveiling-na-1960 (http://veiling.catawiki.nl/moderne-kunstveiling-na-1960)

 

Opbrengst veilingen

Na aftrek van alle kosten voor deze verkooptrajecten zullen de resterende baten aan de Gemeente Tilburg worden overgedragen. Dit geldt ook voor de niet verkochte werken. Deze worden geschonken aan de Tilburgse non-profit organisatie Mooi-zo-Goed-Zo.

 

Geste van de Gemeente Tilburg: korting voor inwoners Gemeente Tilburg

De Gemeente Tilburg heeft als geste een aanbod voor kopers van de genoemde BKR kunstwerken uit de Gemeente Tilburg:  zij ontvangen 20% korting op hun winnende bieding. De gedetailleerde informatie hieromtrent vindt u op www.artdumay.nl/actueel (http://www.artdumay.nl/actueel).

 

Over Art Dumay

Art Dumay in Nuenen bestaat uit een kunsthandel voor klassieke kunst (19e en 20e eeuw) en een galerie voor moderne kunst. Tevens beschikt Art Dumay over een gespecialiseerd restauratie - en inlijstatelier (sinds 1937). De beide zaken zijn gevestigd aan het Park 75 in Nuenen. Het lijstenatelier - Foederer -  voorheen gevestigd in Helmond - is sinds 1937 gespecialiseerd in bijzondere inlijstingen. Ook bedrijven richt Art Dumay in met kunst of kunstzinnige zaken. Art Dumay is tevens strategisch partner voor (gemeentelijke) instellingen voor het beheer, onderhoud en ontsluiten van kunstcollecties. Zij heeft daar al vele jaren ervaring in o.a. bij gemeenten en ziekenhuizen/zorginstellingen.

 

Art Dumay1 Art Dumay1
Art Dumay2 Art Dumay2