NIEUWE WETHOUDER GEMEENTE GOIRLE

ingevoerd op 04-02-2016

Harry van de Ven van de Lijst Riel-Goirle is de nieuwe wethouder in de gemeente Goirle. Op 2 februari heeft de gemeenteraad hem benoemd; vervolgens heeft het college de nieuwe portefeuilleverdeling bekend gemaakt. Tot zijn portefeuille behoren Openbare Ruimte, Verkeer en Vervoer en Duurzaamheid.

 

Actief in lokale politiek

Harry van de Ven is vanaf 1997 actief in de lokale politiek. Als wethouder (D66) tot 1999, aansluitend als raadslid voor die partij tot 2006. Na een korte onderbreking keerde hij in 2010 terug in de Goirlese gemeenteraad voor de Lijst Riel-Goirle. In 2015 nam Harry van de Ven afscheid als directeur van de eerste openbare basisschool Den Bongerd in Goirle, een school die mede dankzij zijn inzet is opgericht.

 

Portefeuille- en taakverdeling

De benoeming is voor 0.5 FTE, het totale aantal uren van het college blijft ongewijzigd, waardoor uren en taken van de overige wethouders Marijo Immink, Guus van der Put en Theo van der Heijden iets uitgebreid worden, namelijk van 0.75 naar 0.83 FTE. De portefeuilleverdeling inclusief de (deels nieuwe) onderverdeling in taken en aandachtsgebieden vindt u op goirle.nl onder bestuur.

 

Nieuwe samenstelling gemeenteraad

In de raadsvergadering van 2 februari zijn ook drie nieuwe raadsleden benoemd, twee permanente raadsleden en een benoeming vanwege tijdelijke vervanging. Het gaat om Erik Schellekens (Lijst Riel-Goirle) vanwege het vertrek van Harry van de Ven, Paul Schellekens (VVD) vanwege het vertrek van Maxime Vonk en Piet Poos (CDA) als tijdelijke vervanger van Arnoud Strijbis, zijn taak als fractievoorzitter wordt tijdelijk waargenomen door raadslid Marije de Groot.

Gemeentebericht Gemeentebericht