Amarant Molenpark zoekt vrijwilligers / begeleiders

Goirle: Kom op de koffie op het nieuwe terras in het Molenpark

Het Molenpark in Goirle heeft na de renovatie in 2015 door de gemeente Goirle bij het speeltuintje, de (eenden)vijver, de stapsteentjes en het aanwezige zandstrandje een terras gekregen dat eind maart officieel geopend wordt. Molen De Wilde wordt daarnaast voor een gedeelte heringericht als winkeltje en om als uitvalsbasis te dienen voor het serveren van koffie, thee, frisdrank etc.. De dagbesteding van Amarantcliënten in het Molenpark, die al voor de dieren zorgen, groenonderhoud doen, het moestuintje bijhouden, meewerken bij ’t Heem wordt met de komst van het winkeltje en het terras uitgebreid. En dat vraagt om extra handjes van vrijwilligers.

 

Het terras

Het nieuwe terras, dat voorzien wordt van meubilair dat door de Hobbysoos in Goirle wordt gemaakt, is een lang gekoesterde wens van het cluster Amarant Molenpark Goirle en van Caroline Vriens, het eerste aanspreekpunt van Amarant in het Molenpark voor cliënten en vrijwilligers. Omdat bezoekers van het park haar weleens vragen om een bakske, of men van de wc gebruik mag maken en even de handen mag wassen werd hier werk van gemaakt. Eind maart hoopt Amarant dat deze wens in vervulling gaat en dat de cliënten die in het winkeltje staan en voor het terras moeten zorgen geholpen worden door een aantal nieuwe  enthousiaste vrijwilligers.

 

Volop genieten van iets lekkers

De consumpties die bezoekers van het Molenpark bij het begin van de lente kunnen nuttigen bestaan uit een aangeklede koffie (met een glaasje), thee (veel verschillende soorten) en fris, zoals ranja naar grootmoedersrecept en ’natuurlijk’ geproduceerde fruitsappen. Er wordt geen alcohol geschonken. Uiteraard is er dagelijks vers gebak, zoals bijvoorbeeld appelflappen of appeltaart die door de Smaakmakers aan de Frankische Driehoek zijn gebakken. Het terras biedt plaats aan circa 20 personen en als zij genieten van hun bakske hebben zij goed zicht op zowel de vijver, het strandje als het speeltuintje. Ook is een bezoekje aan het Heemerf, dat bereikbaar is vanuit het park, zeker aan te raden.

 

Het winkeltje

Vanuit de molen worden de consumpties geserveerd, maar in die ruimte komt een winkeltje met streekproducten, zoals bijvoorbeeld het meel dat door de Goirlese molenaars gemalen wordt, verse eieren en bonbons van de Smaakmakers. Het assortiment kan in de toekomst nog verder worden uitgebreid. In het kader van de dagbesteding maken de Amarantcliënten vogelvoederhuisjes, insectenhotels etc. en er zijn zakjes met aanmaakhout te koop. Begeleiding door vrijwilligers is daarbij dringend gewenst om mensen met een beperking op een zinvolle manier dagbesteding aan te bieden.

 

Oproep aan vrijwilligers

Amarant Molenpark biedt aan ruim dertig mensen met een beperking van maandag tot en met vrijdag een zinvolle dagbesteding afgestemd op hun niveau. Naast een aantal beroepskrachten is dat mede mogelijk dankzij de inzet van vrijwilligers, die ieder vanuit een eigen bevlogenheid of specifieke belangstelling iets willen betekenen voor deze mensen.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer informatie over het vrijwilligerswerk in het winkeltje en/ of het terras? Van dinsdag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur kunt u daarvoor terecht bij Caroline Vriens op het adres Nieuwe Rielseweg 39a of u kunt haar op bovengenoemde dagen telefonisch bereiken op het nummer 5349557.   

 

Direct aanmelden: graag voor 22 januari a.s.

U direct als vrijwilliger aanmelden kan ook bij de coördinator planning en werving vrijwilligers, de heer Wil Vaessen. In verband met de voorbereiding wordt het op prijs gesteld als u zich aanmeldt voor 22 januari a.s. via het emailadres: w.vaessen@home.nl (mailto:w.vaessen@home.nl) of op de genoemde tijden in het Molenpark bij Caroline Vriens.

Het aangelegde terras bij het speeltuintje en de molen Het aangelegde terras bij het speeltuintje en de molen
Wilma Bruens, een van de cliënten die werkt in het Molenpark bij de entree van de molen Wilma Bruens, een van de cliënten die werkt in het Molenpark bij de entree van de molen