Even voorstellen, FERD Zien & Horen is de nieuwe naam

ingevoerd op 06-01-2016

Vele jaren was Opticien Ton Lips een vertrouwde naam in Goirle. Vanaf 1 januari 2016 heeft deze optiek zaak een andere naam, FERD Zien & Horen. Eigenlijk diende aan de vorige benaming al te worden toegevoegd: by Ferd, want sinds 1 september 2007 is Ferd van de Ven de volledige eigenaar van deze mooie optiek zaak. Vanaf 2013 is de naam Ton Lips Opticiens by Ferd.

 

In maart 1996 kwam Nuenenaar Ferd van de Ven in Goirle werken bij Opticien Ton Lips, die toen nog op de Hovel was gevestigd. Op 1 april 1997 werd hij bedrijfsleider en in juni 2003 verhuisde hij mee naar de nieuwe winkel aan de Tilburgseweg 36. In 2002 stapte Ferd in als vennoot en vijf jaar later werd hij volledig eigenaar. Op de vraag, waarom er een nieuwe naam moest komen, antwoord Ferd: “Zowel de tijd, de markt en de producten in onze branche veranderen. Ik ben al 8 jaar eigenaar en dus werd het hoog tijd dat de naam van de zaak ook veranderde. Bovendien is de nieuwe naam ook korter en krachtiger. In de nieuwe naam komen de twee aspecten van de zaak, de delen opticien en audicien, duidelijk naar voren.” In de begin jaren op de Hovel werden alleen maar brillen en contactlenzen verkocht. Na de verhuizing naar de Tilburgseweg kwam daar het aspect horen bij. Ferd: “Zowel op het gebied van brillen als contactlenzen is het assortiment in de loop der jaren behoorlijk uitgebreid. De brillencollectie is modieuzer en de diversiteit van glazen is ruimer geworden.” Leuk om te vermelden is dat Ferd ook inspeelt op de lokale behoefte. Toen 6 jaren geleden enkele Ballefrutters aan hem vroegen of hij geel/blauwe brillen kon leveren, was dat geen probleem. Eigenhandig spoot hij de monturen in de kleuren van de Goirlese carnavalsstichting en sindsdien lopen vele carnavalsvierders in Goirle tijdens de carnavalsdagen met een gekleurde bril.

 

Niet alleen de naam is veranderd, maar ook de website

www.ferdzienhoren.nl (http://www.ferdzienhoren.nl) is vernieuwd. Naast het nieuwe logo toont deze website de nieuwste snufjes op het gebied van brillen. “Doordat er steeds meer producten en diverse soorten glazen zijn, is de tijd die wij nodig hebben voor de klant ook langer geworden. Dat doen wij graag, want wij willen de klanten volledig informeren en tevreden de zaak uit zien gaan.” Onlangs werd een nieuw apparaat aangeschaft, waarmee het gebruik van de diverse soorten glazen zichtbaar wordt gemaakt. In een virtuele wereld ziet de klant direct de effecten van een bepaald soort glas.

Het team van FERD Zien & Horen heeft  ieder hun eigen specialiteit en bestaat uit gediplomeerde opticiens, gediplomeerde contactlensspecialisten en een gediplomeerde optometrist. Voor de diabetische controles, die voorheen in het ziekenhuis plaatsvonden, wordt tegenwoordig op verzoek van de verzekeringsmaatschappijen de optometrist ingeschakeld. “Met de nieuwste apparatuur kunnen we heel nauwkeurig meten. Dit is heel belangrijk”, geeft Ferd aan, ‘want de kleinste afwijking in de meting kan gevolgen hebben voor het soort glas in de bril.” Bij FERD Zien & Horen wordt ook aandacht besteed aan ‘Fixatie Disparatie’. Fixatie Disparatie is een verborgen disbalans van de ogen. Naast scherp zicht moeten de ogen ook correct samenwerken. Bij een onjuiste oogsamenwerking correspondeert het beeld van het rechteroog niet volledig met het beeld van het linkeroog. Veel mensen weten niet dat bepaalde klachten waarmee zij kampen door deze oogafwijking worden veroorzaakt.

 

Naast het visuele deel krijgt het auditieve aspect ook steeds meer aandacht. Bij het testen van het gehoor kan het geconstateerde probleem visueel worden gemaakt. Hierdoor krijgt zowel de klant, als de eventuele begeleider een duidelijk beeld van het gehoorprobleem. Natuurlijk zijn alle soorten en maten geavanceerde gehoorapparatuur verkrijgbaar. Om gehoorproblemen te voorkomen zijn ook gehoorbeschermers leverbaar.

 

FERD Zien & Horen is de grootste kinderbrillen speciaalzaak van Goirle en omstreken. De winkel heeft een speciale kinderbrillen afdeling, FERD Kids Club met meer dan 100 modellen in meerdere prijsklassen. De glazen kunnen door een speciaal proces tot 60% vlakker worden gemaakt. De Kids van de FERD Kids Club krijgen veel voordelen, zoals gratis oogmeting en tot 50% korting op montuur en glazen. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.ferdzienhoren.nl en kan online een afspraak worden gemaakt.

 

Ferd van de Ven is trots op zijn zaak. Samen met zijn team doet hij er alles aan om net als voorheen de klanten van FERD Zien & Horen met een tevreden gevoel de winkel te laten verlaten. Een tevreden klant zie je terug en laat dat ook aan anderen horen. 

 

JS

ferd ferd