Prachtige schalen in de Wereldwinkel!

ingevoerd op 06-01-2016

Glas, keramiek, mozaïek. We hebben altijd wel mooie schalen uit verschillende delen van de wereld in de winkel staan. Maar hebt u de mooie schalen al eens gezien die Lanka Lamai vanuit Nepal importeert?

De schalen op de foto zijn gemaakt door Ranga van Earth Bound, een jong fairtrade-bedrijf met geweldige ideeën. En met smaak! Want de kleuren waarmee de verschillende schalen zijn afgewerkt zijn prachtig en heel divers.

Earth Bound maakt van oude kranten onder meer onderzetters, placemats en kratten. En deze schalen dus! Op een mal in de vorm van de schaal worden lange papieren stroken geplakt en met loodvrije verf afgewerkt tot een prachtig eindresultaat. De schalen zijn geschikt om met een natte doek af te nemen.

Wie meer wil weten over deze importeur en over papierfabriek Earth Bound kan het resiverslag van onze coördinator Ans Sweep lezen op lankalamai.nl.

Ans stond er met haar neus bovenop tijdens haar reis naar dat indrukwekkende land waar ze samen met winkelier Gerrie Meeuwesen behalve toeristische attracties ook verschillende fabriekjes bezocht en zelf kon constateren hoe Lanka Lamai het verschil betekent voor de mensen die voor hen werken. Alleen al  bij de papierfabriek zijn dat 130 (vooral vrouwelijke) medewerkers buiten de werkplaats! Maal een aantal kinderen waar de moeders voor moeten zorgen.

Importeur Lanka Lamai haalt naast deze “authentieke handgemaakte kwaliteitsproducten die kracht en energie van Sri Lanka uitstralen”, ook dat mooie houten speelgoed uit Sri Lanka, zoals puzzels en autootjes.

Lanka Lamai doet er alles aan om de kracht van de lokale bevolking te ondersteunen en doet dat “door te streven naar langdurige handelsrelaties waardoor eerlijke handel gewaarborgd blijft”. Want ja, als je vandaag niet weet of je morgen zult verkopen wat je gisteren maakte, dan is het leven niet gemakkelijk. Ouders moeten tenslotte kinderen naar school sturen en de dokter betalen!

Lanka Lamai betekent Kinderhulp Sri Lanka. Door via  fairtrade- en Wereldwinkels artikelen te verkopen waarvoor een eerlijke prijs betaald is en die op een milieuvriendelijke manier zijn gemaakt, maakt Lanka Lamai zijn naam, die Kinderhulp betekent, waar!

 

wereld1 wereld1